Sepsiszentgyörgyön kedvezményeket kapnak a nagycsaládosok

Januártól kedvezményrendszert vezetne be a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a nagycsaládok számára.

A különböző közszolgáltatásokhoz való ingyenes vagy kedvezményes hozzáférést azon családok számára tennék lehetővé, ahol három vagy több gyerek van, a szülők dolgoznak, a gyerekek járnak óvodába vagy iskolába, és nincs adósságuk az önkormányzat fele – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatón Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a nagycsaládosoknak járó kedvezmény rendszer jelenleg közvitán van, a helyi tanács várhatóan a jövő heti ülésen dönt a bevezetéséről. A tervek szerint a sepsiszentgyörgyi nagycsaládok tagjai számára ingyenes parkolóhelyeket biztosítanának a lakónegyedekben és a város központjában egyaránt. Emellett 75 százalékos árkedvezményt kapna a család minden tagja az önkormányzati sport, kulturális, szabadidős központokban és rendezvények belépője esetében.

Antal Árpád rámutatott: ez a kedvezményrendszer leginkább egy gesztus a nagycsaládok irányába, hiszen ez akkora anyagi segítséget jelent, amekkora mértékben tudnak vagy hajlandóak élni vele az érintettek. Az elöljáró szerint ezzel a kedvezmény rendszerrel azt kívánják jelezni a családok fele, hogy értékelik azokat, akik több gyereket vállalnak, hiszen arra törekednek, hogy Sepsiszentgyörgy olyan város legyen, ahol egy többgyerekes család jól meg tudjon élni, a város vezetése erre építi a közszolgáltatásokat és a kulturális kínálatot is.

Antal Árpád hozzátette: ezt a kedvezményrendszert a jövőben bővíteni szeretnék, annak függvényében, hogy mit tesznek lehetővé a jogszabályok. Az elképzelés szerint a nagycsaládok tagjai számára az önkormányzat egy évre érvényes – évente megújítható – igazolást állít ki, ami alapján igénybe vehetik az ingyen parkolást vagy a kedvezményes belépőket a sport és szabadidős létesítményekbe vagy kulturális rendezvényekre.

(Címlapfotó forrása: csaladiudules.hu)

Kimaradt?