Felfüggesztik a tanítást több Arad megyei iskolában

Hétfőn és kedden nem lesz tanítás 39 Arad megyei településen a péntek este óta tartó havazás okozta áramszünetek miatt.

Az oktatás felfüggesztését Florentina Horgea prefektus rendelte el vasárnap kora délután, miután összehívta a megyei katasztrófavédelmi bizottságot, és megbeszélést folytatott az érintett intézmények vezetőivel. A döntést a gyerek biztonságának szem előtt tartásával hozták meg – olvasható a prefektúra közleményében.

A következő 48 órában  akövetkező településeken tartanak zárva az iskolk: Bélárkos, Batta, Bél, Marosberkes, Barza, Berzova, Raj, Körösbökény, Csermő, Keszend, Konop, Bélkirálymező, Décse, Marosaszó, Honctő, Nagyhalmágy, Kishalmágy, Bélhagymás, Menyháza, Tőzmiske, Ópálos, Pécska, Marospetres, Peleskefalva, Soborsin, Csigérszőlős, Németság, Seprős, Sikula, Selénd, Világos, Sistaróc, Feltót, Tornova, Tótvárad, Halmágycsúcs, Vinga, Temeshidegkút és Zaránd.

Az Arad megyét átszelő országutak mind járhatók, a megyei rangú utak egy részén nehézkes a közlekedés a hó miatt, de a prefektúra tájékoztatása szerint 14 hókotró van folyamatosan terepen. Igyekeznek megnyitni a Gyulatő–Marosszlatina útszakaszt, de a Marorsszlatina–Madarsák közti szakasz továbbra is zárva marad.

A borossebesi kórházban az Enel villamossági válallat, a tótváradi öregotthonbanb pedig a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség biztosítja áramfejlesztőről a villanyellátást. Azt ígérik, hogy megyeszerte 150 tűzoltó, valamint a csendőrés és a rendőrség is készenlétben áll.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?