Mentőautó akadt el az úton – hét megyében okozott gondokat a havazás

Hét megyében okozott fennakadásokat a havazás - jelentette szombat délelőtt az Országos Készenléti Főelügyelőség (IGSU).

A meteorológusok vasárnap délig érvényes, havazásra, hóviharra vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztetést adtak ki Argeş, Krassó-Szörény, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Prahova, Temes és Vâlcea megyékre. Az éjszaka folyamán országszerte hét megyében (Argeş, Dâmboviţa, Hunyad, Mehedinţi, Prahova, Temes és Teleorman) 12 gépkocsiban összesen 24 személy szorult a mentőegységek segítségére.

Teleormanban előbb egy dialízisre szoruló pácienst, majd egy terhes nőt szállító mentőautó akadt el a hóban, Mehedinţi-ben három gépkocsit, amelyekben összesen tízen utaztak kellett kiszabadítani a hótorlaszok közül. Prahovában öt személlyel két autó, később egy kamion akadt el, Dâmboviţában egy gépkocsi öt személlyel és egy kamion nem tudta folytatni útját a hó miatt.

Temesváron négy fa kidőlt a lehullott hó súlya alatt, két gépkocsi megrongálódott. Jelenleg nincsenek lezárt utak, sokfele téli körülmények között lehet közlekedni, elakadt járművekről nincs hír.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?