Időjárás: folytatódik a felmelegedés

A megszokottnál enyhébb idő várható a következő két hétben, csapadékra – havas eső, havazás formájában – végig számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 10-e és 23-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben az első héten az időszaknak megfelelő, kissé talán annál magasabb hőmérsékletek várhatók. A nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 0 és 5 Celsius-fok, a legalacsonyabbak -7 és -2 Celsius-fok között alakulnak, a jelzett időszak utolsó napjaiban, főleg a medencékben ennél hidegebb lehet.

December 16-tól kezdve enyhül az idő, a jelzett intervallum végéig a nappali hőmérsékletek várhatóan jóval magasabbak lesznek a december második felében megszokottaknál. Kisebb csapadék, eső, havas eső, havazás az egész időszak alatt előfordulhat.

A Bánságban és a Körösök vidékén lehűl az idő, a hőmérséklet többnyire a sokévi átlagnak megfelelően alakul. Az első héten a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 1 és 6 Celsius-fok, a legalacsonyabbak -5 és 0 Celsius-fok között alakulnak.

December 16-tól kezdve a jelzett intervallum végéig a nappali hőmérsékletek magasabbak lesznek a december második felében megszokottaknál. Kisebb csapadék, eső, havas eső, havazás az egész időszak alatt előfordulhat.

Máramarosban lehűl az idő, a hőmérséklet nagyjából a sokévi átlagnak megfelelően alakul. Az első héten a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 0 és 3 Celsius-fok, a legalacsonyabbak -4 és 0 Celsius-fok között alakulnak, a jelzett időszak utolsó napjaiban ennél hidegebb lehet. December 16-tól kezdve a jelzett intervallum végéig a nappali hőmérsékletek magasabbak lesznek a december második felében megszokottaknál. Kisebb csapadék, eső, havas eső, havazás az egész időszak alatt előfordulhat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?