Szent Miklóst kapták lencsevégre Gyergyóban

Gyergyószentmiklós névadó szentje szerda délután érkezett a városba, hogy a december 5. és 9. között zajló városnapokat megnyissa, derül ki a rendezvény Facebook-oldaláról.

A Szent Miklós Napok első napján tűzijáték fogadja Szent Miklóst és a Gyergyói Seregszemle résztvevőit a főtéren, 17:30-tól KOWALSKY meg a Vega koncert lesz a nagyszínpadon, majd 18:00-tól Lucian Boia történész magyar kiadójával és fordítójával lehet beszélgetést meghallgatni a Városi Könyvtárban. Ezzel egyidőben Decembrie dezgheață inimi címmel román nyelvű kulturális műsor lesz a művelődési ház színháztermében, majd partival zárul a nap.

 

A továbbiakban érdekesnek ígérkezik a TóniDob – Perkúcióest csütörtökön, amelyen Cserey Csaba vendége lesz az algériai Fatima Gozlan és a ghánai Ibrahima FalI, a Figura Stúdió Színház Hideg című előadása péntek este és Az élet fája című gyermekelőadása vasárnap délelőtt. Fellép Gyergyószentmiklóson Saiid (AKKezdet Phia), a Teddy Queen, a 2017-es Legszebb Erdélyi Magyar Dalfesztivál kategóriagyőztese, valamint a No Sugar is.

A gyermeknevelési tanácsadástól az irodalmi és sporteseményekig változatos kínálatot tartalmazó program ide kattintva olvasható.

Kimaradt?