Ilyen időjárásra számíthatunk a következő két hétben

Enyhül az idő a következő napokban, jelentős mennyiségű csapadékra december 8-a után kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban kedden 6 Celsius-fokig is felmelegedhet a levegő, aztán péntekig fokozatosan 2-3 fokra esik vissza a nappali csúcshőmérséklet, a hétvégén 4 fok körül alakul, majd a jövő hét végére ismét mínusz 2 fokig csökken.

Az éjszakai hőmérséklet a következő napokban mínusz 8 fokról fagypontig nő, aztán csütörtöktől vasárnapig mínusz 4, mínusz 2 fok körül alakul, ezt követően pedig jelentős lehűlés várható, akár mínusz 10 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála éjszaka. Kiterjedt csapadékra december 8-a és 13-a között lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén kedden nappal 10 fok is lehet, aztán a következő napokban 6 fokig csökken a csúcshőmérséklet, majd ismét 8 fok körül alakul. Ezt követően lehűlés várható, fagypont és plusz két fok közötti csúcsértékekkel.

Éjszaka 0-2 fok, majd december közepén mínusz 6 fok körüli értékek várhatók. Jelentősebb mennyiségű csapadékra ezekben a térségekben is december 8-a és 13-a között van kilátás. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?