Indul a síszezon a Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdőn

Az elmúlt napok fagyos időjárásának köszönhetően hóágyúk segítségével sikerült sízésnek megfelelő körülményeket teremteni a sugásfürdői kis sípályán, így hétfőn 15 órától 30 centiméter vastag hóréteggel várják a sízőket, tájékoztatta a Maszolt Bodor Lóránd.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat sportlétesítményeit működtető Sepsi Rekreatív kft. vezetője szerint további „égi áldásra” van szükség ahhoz, hogy a nagypályát is be tudják indítani, ugyanis túl nagy a felület ahhoz, hogy hóágyúkkal megfelelő vastagságú hóréteget alakítsanak ki.

A Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdőn lévő kis sípálya 250 méter hosszú, 60 méter széles és 65 méteres a szintkülönbség, a nagypálya pedig 560 méter hosszú, 75 méter széles, 150 méteres a szintkülönbség. Mindkét sípálya közepes nehézségű.

Bodor Lóránd tájékoztatása szerint a hétfőtől beindult síszezonban hétköznaponként 15 és 20 óra között fogadják a téli sportok szerelmeseit, hétvégenként, illetve vakációs időszakban 9 és 21 óra között működik a sugásfürdői sípálya.

A díjszabások tavalyhoz képest változatlanok maradtak, így az egységes beléptető rendszerben érvényesíthető legolcsóbb 12 pontos bérlet 9 lejbe kerül, a 60 pontos bérletért 36 lejt kell kifizetni, 120 pontos bérlet 60 lej, míg a legdrágább 360 pontos bérlet 151 lejért vásárolható meg. Egy felvonás alkalmával a beléptető kapu nagy sípályánál 3 pontot, a kis pályánál pedig 2 pontot von le.

A Sepsi Rekreatív vezetője hozzátette, hogy a megvásárolt bérleteket nemcsak a sípályán lehet értékesíteni, hanem az önkormányzat más sportlétesítményeinél is, így sízés után ugyanazzal a bérlettel a sugásfürdői spa-ban lehet melegedni, vagy a városi uszodában is lehet használni. Sugásfürdőn a sípálya mellett étterem is működik, illetve a sízők külön díjért használhatják a kádasfürdőt vagy a pingpong- és erőtermet is.

 

Kimaradt?