A Bâlea-tónál 19 centiméteres a hó, pénteken mínusz 15 fokot mértek

19 centiméteres a hóréteg a 2 034 méteres tengerszint fölötti magasságban található Bâlea-tónál, a Fogarasi-havasokban – közölték a meteorológusok.

A kirándulni vágyóknak felhívják a figyelmét, hogy a Bâlea-tónál pénteken délben mínusz 15 Celsius-fokot mértek, és nincsenek még előkészített sípályák. A tóhoz csak drótkötélpályás felvonóval lehet felmenni.

Adrian David, a Szeben megyei Salvamont hegyimentő-szolgálat arról tájékoztatott, hogy a Fogarasi-havasok északi lejtőin a menedékházak fölötti turistaösvények nem járhatóak, és kérik a kirándulókat, hogy ne vegyék célba ezeket az útvonalakat.

A turistákat ugyanakkor arra kérik a hegyimentők, hogy csak téli öltözékben, kesztyűvel, síszemüveggel, hágóvassal, jégcsákánnyal és síbottal felszerelkezve induljanak el kirándulni. Ajánlatos ugyanakkor a lavinaszonda és hólapát is. Az alpinistáknak tájékoztatniuk kell a Szeben megyei Salvamont képviselőit a tervezett útvonalukról és annak várható időtartamáról, és ajánlják a SALVAMONT mobilalkalmazás használatát is.

A szebenjuharosi (Păltiniş) pályán a hóréteg 4 centiméteres, de már beindították a hóágyúkat, az Arena Platoş üdülőtelepen szombaton kezdődik az idény. December 23-áig szombatonként és vasárnaponként fog működni a felvonó.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?