Balesetveszélyessé vált a 7-es számú országút Arad megyei szakasza

Különbizottságot hívott össze Arad megye prefektusa a 7-es számú országút (DN 7) Maros-völgyi szakaszán az aszfaltra hordott sárréteg miatt.

Több helyi sajtótermék, illetve a közösségi oldalakat használó gépkocsivezetők is felhívták a figyelmet arra, hogy az ország egyik legforgalmasabb útvonalán a kamionok rengeteg földet hordtak rá a kerekeikkel a burkolatra az út menti különböző telephelyekről, a napok óta tartó eső pedig szétáztatta a rögöket, sáros, csúszós, balesetveszélyes réteget alkotva az aszfalton.

Florentina Horgea kormánybiztos hívására a megyei rendőrség, a regionális útügyi igazgatóság, a környezetvédelmi felügyelőség, az országút menti kőfejtők és fafeldolgozó vállalatok üzemeltetői, valamint a Kürtös–Piskitelep vasútvonal (ami párhuzamos az úttesttel) felújításán dolgozó cég képviselői jelentek meg.

Mint elhangzott, a munkatelepekre ki- és behajtó kamionok a baj okozói, mert a földútról anélkül kanyarodnak rá a műútra, hogy megtisztítanák a kerekeiket (ami amúgy követelmény a közlekedési szabályrendszer szerint).

A balesetek elkerülése érdekében elrendelték az úttest mosását azokon a szakaszokon, ahol sárréteg képződött, továbbá kötelezik az érintett vállalatokat – amúgy ez is környezetvédelmi előírás – hogy a telephelyeik bejárata és a 7-es út kereszteződésénél berendezéseket állítsanak fel, amelyekkel lemoshatók a járművek kerekei; meghatározták, hogy melyek legyenek azok a bekötőutak, amelyeket használhatanak a tehergépkocsik, és eldöntötték, hogy az adalékanyagokat szállító járművek kerülőutakon közlekedjenek, ne a 7-es számú országúton.

 

Kimaradt?