Közel 8 millió lejjel egészítették ki a Maros megyei szociális intézmények költségvetését

A szociális és gyermekvédelmi igazgatóságot, valamint a megyei kórházat érintő fontos kérdésekről döntött csütörtökön a Maros Megyei Tanács, illetve a helyi önkormányzatok költségvetésének kiegyenlítésére utalt mintegy 900 000 lejt.

A Maros Megyei Pénzügyi Igazgatóságnak a tervezettnél nagyobb bevételei voltak a jövedelemadóból, ezért novemberben értesítette a Maros Megyei Tanácsot, hogy 918 217,39 lejjel kiegészíti a helyi önkormányzatok költségvetésének kiegyenlítésére szánt alapot. A testület a csütörtöki ülésén úgy döntött, az összeget egyenlő arányban osztja szét a helyi önkormányzatok között. A megítélt összeget a polgármesteri hivatalok a működési kiadásoknál felhalmozott tartozásaik törlesztésére, a helyi fejlesztési programok finanszírozására és a helyi társfinanszírozást igénylő infrastrukturális projektekre fordíthatják.

A Maros Megyei Tanács a mai ülésen 4 416 000 lejjel egészítette ki a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság költségvetését, az összeget a bérek és működési költségek fedezésére fordíthatja az intézmény. A mai költségvetés-kiegészítés során jóváhagyott összeg a kormány tartalékalapjából érkezett.

További 1 320 000 lejt utalt a megyei tanács az igazgatóság számára a „Támogatás a nevelőszülő hálózatnak a megerősítésére” elnevezésű projekt kivitelezésére, amelyet a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság a Gyermekek Jogait Védő és Örökbefogadási Nemzeti Hatósággal partnerségben valósít meg európai uniós forrásokból. A projekt keretében a következő 5 évben bővítenék a nevelőszülői hálózatot Maros megyében.

A csütörtöki tanácsülésen a Maros Megyei Klinikai Kórház költségvetését is növelték 2 328 000 lejjel, a plusz bevétel az országos egészségügyi programokra szánt alapok kiegészítéséből származik.

Hamarosan elkezdődhet a Maros Megyei Klinikai Kórház számára tervezett sugárterápiás bunker építése. A megyei tanács ma elfogadott egy határozatot, amely szükséges volt ahhoz, hogy lezárják az építkezés engedélyezési folyamatát. A beruházás kivitelezési ideje 11 hónap, a munkálatokat a következő időszakban fogják elkezdeni.

Szabályozták a reklámpannók elhelyezését

A megyei önkormányzat a csütörtöki ülésén elfogadott egy új szabályzatot is, amely a megyei utak melletti építményekre és reklámpannók elhelyezésére vonatkozik. Ez a dokumentum határozza meg azt, hogy azok a magánszemélyek vagy jogi személyek, akik a megyei utak mellett szeretnének különböző típusú munkálatokat végezni, vagy építményeket felállítani, milyen feltételekkel szerezhetik meg a szükséges engedélyeket.

Változott egyes menetrendszerinti buszjáratok programja. A tanácsülésen ma jóváhagyták a megyei közszállítási program aktualizálását. Dicsőszentmárton és Ádámos között egy új járat indul, illetve több útvonal esetében is módosult a járatok száma és menetrendje. Az aktualizált program elérhető a megyei tanács honlapján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?