Külföldön örökbefogadott erdélyi magyar fiatalok keresik édes szüleiket

Egy külföldön örökbefogadott fiatal Hargita megyei nő és egy Szatmár megyei testvérpár is keresi édes szüleit. A The never forgotten Romanian children (Soha el nem feledett romániai gyerekek) Facebook-csoportban kértek segítséget.

A Szatmár megyei Vámfaluban született 22 éves ikrek vasárnap közölték felhívásukat a közösségi oldalon. Beszámolójuk szerint a Balog testvérek (Gena és Kálmán) két és fél évesek voltak, amikor örökbe fogadta őket egy ausztráliai házaspár. Édesanyjuk neve Fekete Adél, édesapjuké Balog Colon. „Megtalálásuk óriási örömet jelentene számunkra” – írják bejegyzésükben.

 

A jelenleg Norvégiában élő, 28 éves Kovács Erika az édesanyját, Kovács Enikőt keresi, aki 1973-ban vagy 1974-ben született Gyergyószentmiklóson. Mint írja, nyolc hónapos korában fogadta örökbe egy norvég házaspár, addig a csíkszentmártoni gyermekotthonban nevelkedett.

 

„Szeretném megtalálni az édesanyámat, aki 16 éves lehetett, amikor megszülettem. Lehetséges, hogy testvéreim is vannak, szeretném megismerni a múltamat, sokat gondoltam erre, készen állok rá. Készen állok rá, hogy megtudjam, honnan származom, ki adott nekem életet. Kérlek, csatlakozzatok az "utamhoz", és osszátok meg a bejegyzésemet, segítsetek, hogy választ kaphassak a kérdéseimre” – írja segítségkérő bejegyzésében.

Kapcsolódók

Kimaradt?