Ilyen időjárás várható a következő két hétben

Az ország nagy részében mind a nappali, mind az éjszakai hőmérséklet csökkenni fog a következő két hétben, és november 18-a után nő a csapadék kialakulásának esélye – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 12-e és 26-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben ezen a héten fokozatosan csökken a hőmérséklet, 19-én 3 Celsius-fokos nappali csúcshőmérséklettel kell számolni, az azt követő napokban pedig legfeljebb 2-3 fok várható. Éjszaka -4, -5 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. November 18-a és 21-e között megnő a csapadék kialakulásának esélye.

 

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban is fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, jövő hét elején a nappali csúcsértékek 6-8, majd 19-e után 3-4 Celsius-fok körül alakulnak. A jelzett időszak első négy éjszakáján enyhébb lesz az idő, mint ilyenkor általában, 4-7 Celsius-fok körüli minimumok várhatók, 16-a után azonban fagypontig, majd jövő hét végére -3, -4 fokig csökken az éjszakai hőmérséklet.

Jelentősebb mennyiségű csapadékra november 18-a és 21-e között van kilátás, utána csak elszórtan kell gyenge esőzésekkel számolni.

(Címlapi illusztráció forrása: realitatea.net)

Kapcsolódók

Kimaradt?