Késve, de hamarosan megkapják tízóraikat a háromszéki tanulók

Hamarosan megkapják a tej-kifli és alma adagjukat a háromszéki diákok. Tamás Sándor tanácselnök a csütörtöki polgármester találkozón elmondta, hogy végre megjelent az a kormányhatározat, amely lehetővé teszi, hogy az iskolai tízóraihoz szükséges pénzt a megyei tanács leossza a helyi önkormányzatoknak.

Ez azt jelenti, hogy Háromszéken a 45-ből 41 helyi önkormányzat versenytárgyalás nélkül, direkt odaítéléssel megbízhat – lehetőleg helyi – vállalkozásokat, amelyek ellátják az iskolákat tejjel, kiflivel és almával. Háromszéken az iskolai tízórai program éves költségvetése eléri az egymillió eurót.

Remények szerint még az idén sikerül a helyi polgármesteri hivataloknak helyi vállalkozókkal szerződést kötni, hogy a gyerekek végre kaphassanak naponta friss pék- és tejterméket, gyümölcsöt, mondta Henning László alelnök. Kovászna megyében 23 579 gyereknek kell biztosítani a napi pék-, tejterméket és gyümölcsöt. A hatályos törvénykezés előírja, hogy a gyerekek hetente ötször kapjanak pékterméket, kétszer gyümölcsöt, kétszer tejet és egyszer tejterméket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?