Ekkor érkezik el az igazi novemberi időjárás

Jövő hét elején kissé mérséklődik a szokatlan meleg, de továbbra is többfelé lesznek 20 fok közeli értékek. Csütörtöktől lehűlés várható, az északi és északnyugati régiók kivételével a sokéves novemberi átlagnak megfelelő hőmérsékletek lesznek, és jelentkeznek az esők is.

A meteorológusok előrejelzése szerint hétfőn még a júniusira emlékeztető időjárás lesz az egész országban, elszórtan felhősödéssel. A nap közbeni hőmérsékleti értékek 14 és 24 fok között váltakoznak, főként az északkeleti és a központi régiókban lesz meleg. A minimális értékek 1 és 12 fok között alakulnak.

Kedden a nyugati, északnyugati és központi megyékben folytatódik a meleg idő, máshol felhősödés, csapadékhullás és lehűlés várható. A maximális hőmérsékleti értékek 12 és 23, a minimálisak 2 és 9 fok között váltakoznak, helyenként ködképződés is lehetséges. Szerdán a keddihez hasonló időjárásra számíthatunk, de alacsonyabb, 11 és 20 fok közötti maximális értékekkel. A déli régiókban fagypont alá hűl le a levegő.

Csütörtöktől szombatig már csak a nyugati és északnyugati megyékben várható a sokéves átlagnál melegebb idő, máshol már a novemberben megszokott hőmérsékleti értékekre lehet számítani. A hegyekben -5 fokra hűl le a levegő, havas eső is lehetséges.

Kapcsolódók

Kimaradt?