Szeben megye: egy nagytestű medve rohangált az emberek között

Két medvét gázoltak el a gépkocsik csütörtök este a Szeben megyei Bojca községnél, a 7-es országúton.

Egy medve Szelistyénél az autópályára ment ki, miután végigjárta az útügyi igazgatóság és autópálya-rendőrség udvarát. A Bojcánál elütött medvék egyike elpusztult. Elekes Róbert, a Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) szóvivője szerint ellenőrizhetetlenné vált a helyzet, a közutakra kimerészkedő vadállatok a közlekedés biztonságát veszélyeztetik.

Szeben megyében csütörtök este három medve ment ki az országurakra, egy Szelistyénél, az A1-es úton, kettő pedig Bojcánál, ahol két személygépkocsi és egy teherautó elütötte őket. Az egyik állat elpusztult, a járművek megrongálódtak. Személyi sérülés nem történt – közölte a Szeben megyei rendőrség.

Év eleje óta Szeben megyében már négy medvét gázoltak el a közutakon, három elpusztult közülük.

A helyzet tarthatatlan 

Elekes Róbert, a Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) szóvivője szerint ellenőrizhetetlenné vált a helyzet. Elmondása szerint csütörtökön 21:30 közül egy kifejlett medve járta végig az igazgatóság szelistyei korrdinációs központjának udvarát, ahol az autópálya-rendőrség székhelye is található. A nagyvad ezt követően kiment az autópályára, ahol egy kamion elütötte.

A gépkocsi megrongálódott, a medve viszont a jelek szerint nem szenvedett súlyos sérüléseket, mert elfutott Szelistye irányába. Az udvaron körülbelül tíz személy tartózkodott, amikor megjelent a medve, tette hozzá Elekes, aki szerint még az elektromos kerítések sem tudják megakadályozni a medvéket abban, hogy felmenjenek az autópályára.

Kapcsolódók

Kimaradt?