Csíkszenttamás nyerte a vándorkupát a Felcsíki Tűzoltóversenyen

Nyolcadik alkalommal szervezték meg szombaton a Felcsíki Tűzoltó Vándorkupát, amelynek ezúttal Csíkszenttamás volt a házigazdája. A Szent Anna-feredőn versenyeztek az önkéntes tűzoltó csapatok, a programot autós felvonulással indították.

A Csíkszenttamás község és a Felcsík Kistérségi Társulás által szervezett versenyre a csapatok a helyi önkormányzat épületénél gyűltek össze, ezt követte a tűzoltóautós felvonulás. A napsütötte, festői szépségű Szent Anna-feredőnél 11 órától kezdődött el a verseny, amelyen összesen kilenc csapat mutathatta be gyakorlati tudását. A résztvevő községek Csíkszentdomokos, Csíkszenttamás, Csíkkarcfalva, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Csíkrákos, Csíkvacsárcsi, Madéfalva és Csíkcsicsó voltak.

A múlt évben Madéfalva nyerte meg a versenyt, így idén nekik kellett tovább adni a vándorló kupát. A versenyszámok befejeztével technikai bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők az önkéntesek prezentálásával: a felszerelések, légzőkészülékek használatát mutatták be csapatonként, együttes munkával és erőbedobással. Az önkéntes alakulatokat a községek polgármesterei is elkísérték, hiszen Felcsíkon a tűzoltók tevékenysége mindig aktív, készülnek, képzésekre és edzésekre járnak, versenyeket szerveznek.

Ez évben a házigazda, Csíkszenttamás községe vehette át a győzteseknek járó díjat. A Vándorkupa ez évben is bebizonyította, hogy az összefogásnak mindig eredménye van, ha van jó csapatmunka, amellyel megelőzhetők a bajok, felmerülő problémák.

Kapcsolódók

Kimaradt?