Megszólalt a kórházépület előtt térden kúszó beteg

„Kidobtak az utcára, mint egy kutyát, mert nem volt egészségbiztosításom” – nyilatkozta a férfi, akit a napokban filmeztek le, amint a călăraşi-i sürgősségi kórház előtt vonszolja magát a földön. Az egészségügyi intézmény vezetői ezt tagadják.

Petre Bălannak hívják, juhpásztor és a Călăraşi megyei Borcea községből származik az a férfi, akiről a călăraşi-i sürgősségi kórházat nagyon rossz színben beállító, megrázó felvételek készültek a napokban. A beteget egy járókelő lefilmezte, amint az egészségügyi intézmény előtt négykézláb vonszolja magát a földön. Mellette egy kórházi ápoló álldogált egy tolószékkel. Egy darabig tétlenül nézte a kínlódó férfit, majd visszament az épületbe.

Petre Bălan a sajtónak azt mondta, vesekrízise volt, ezért akart eljutni a kórházba. Călăraşi utcáin rosszul lett, mentők vitték be a sürgősségre. Azt állítja, miután vért vettek tőle, az orvosok kiutasították a kórházból, mert nem volt egészségügyi kártyája. „Ha nincs biztosításod, úgy bánnak veled, mint egy hajléktalannal” – panaszkodott a sajtónak.

A kórház vezetősége cáfolta a beteg állításait. Szerdai sajtótájékoztatójukon közölték: Petre Bălant valóban a mentők vitték be a sürgősségre, de a férfi ittas volt, sértegette a személyzetet, kitépte magából a perfúziós tűt és elutasította a beutalását. Az orvosok bejelentették azt is, hogy hitelrontás vádjával beperelik a jeleneteket lefilmező személyt.

A történteket a rendőrség és a kórházat működtető megyei önkormányzat is vizsgálja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?