Megrázó felvételek készültek egy romániai kórház épülete előtt

 

Vizsgálatot indított hétfőn a Călăraşi megyei tanács a felügyelete alá tartozó călăraşi-i sürgősségi kórházban, miután az egészségügyi intézményt nagyon rossz színben beállító, megrázó felvételek jelentek meg a közösségi oldalakon.

Az interneten gyorsan terjedő videón egy idős férfi a kórház épülete előtt négykézláb vonszolja magát a földön. Mellette egy kórházi ápoló álldogál egy tolószékkel. Egy darabig tétlenül nézi a kínlódó beteget, majd visszamegy az épületbe. A jelenetet lefilmező és a felvételt a Facebookon közzétevő szemtanú azt állítja, hogy a szinte magatehetetlen férfit kiutalták a kórházból és magára hagyták az utcán.

A kórház menedzsere, Valentin Emanoil az Antena1 híradójának elmondta, a beteget nem kiutalták, ellenkezőleg: be akarták utalni, de ő ezt megtagadta. Az intézményvezető szerint az idős férfi korábban perfúziót kapott a sürgősségen, ám kitépte magából a tűt, majd zaklatott állapotban távozott. Az ápolót azért küldték utána a tolószékkel, hogy visszavigye a kórházba – magyarázta a menedzser.

Imagini șocante au fost surprinse în fața Spitalului de Urgență Călărași

Imagini șocante au fost surprinse în fața Spitalului de Urgență Călărași. Un bărbat merge în genunchi prin fața spitalului, în timp ce un angajat al spitalului pleacă de lângă aceasta cu un scaun cu rotile. Toate detaliile, aici: https://bit.ly/2P1JAZv

Közzétette: OMG News – 2018. október 15., hétfő

A Facebookon terjedő videó rendkívül indulatos reakciókat váltott ki az emberekben. A Călăraşi megyei tanács este közölte: kivizsgálják a sürgősségi kórháznál történteket. „Ha bebizonyosodik, hogy a kórházi ápoló embertelenül bánt a beteggel, drasztikus szankciók következnek, mert nem tolerálunk ilyen magatartást” – olvasható az intézmény sajtóirodájának közleményében.

Kimaradt?