Japán diplomatákat fogadott Kolozsvár

Japán diplomaták érkeztek Kolozsvárra csütörtökön, hivatalos látogatás keretében, akik elsősorban a romániai magyar kisebbség helyzetéről, valamint a román-magyar kapcsolatok jelenlegi állapotáról kívántak tájékozódni. A vendégeket Horváth Anna kolozsvári alpolgármester és Csoma Botond városi tanácsos fogadta.

IMG 4679 resize

Keiszuke Kawamura-t, a budapesti Japán Nagykövetség politikai ügyekért felelős titkára és Hiroshi Kudo, a bukaresti Japán Nagykövetség első titkára számára Horváth Anna és Csoma Botond röviden összefoglalták az erdélyi és a kolozsvári magyar közösség demográfiai helyzetét, valamint az elmúlt 23 év politikai történéseit kolozsvári viszonylatban.

IMG 4689 resize

Az RMDSZ önkormányzati képviselői ismertették a vendégekkel a jelenleg fennálló politikai helyzetet és a városi tanácsban uralkodó viszonyokat is, továbbá szóba került az Igen, tessék! mozgalom és a japán diplomaták kérdésére válaszolva Horváth Anna kifejtette az RMDSZ álláspontját a romániai fejlesztési régiók kialakításával kapcsolatosan is.

Kimaradt?