Elkezdték a Maros-híd teljes körű felújítását Marosvásárhelyen

Elkezdték a Maros-híd teljes körű felújítási munkálatait. Első szakaszban a híd alatt zajlik a kivitelezés, így nem lesz forgalomkorlátozás. A létesítményt az elmúlt 34 év alatt egyszer sem újították fel – számolt be csütörtökön az Erdély TV.

A Maros-híd alatt már halomban állnak a vaselemek. Ezeket a sarokcsiszolóval méretre vágják, meghajlítják, és utólag betonba öntik. Jelenleg a híd tartóoszlopai körül zajlik a munka. Korábban az Aquaserv vízszolgáltató elvégezte a vezetékek korszerűsítését, így már semmi akadálya nincs a tulajdonképpeni hídfelújítás elkezdésének.

Cosmin Blaga városházi szóvivő elmondta, az egyik legfontosabb munkálat jelenleg a Maros-hídon zajlik. Egyelőre csak a híd alatt dolgoznak, a tartószerkezet megerősítésén, idén a munkálatok nem fogják érinteni a létesítmény felső részét, az utat. „Ezen becslések szerint leghamarabb jövő nyáron kezdenek el dolgozni, de erről majd értesíteni fogjuk a lakosságot. A forgalmat akkor sem zárjuk le teljesen, a tervek szerint felváltva, egy-egy sávon zajlik majd a kivitelezés” – mondta a szóvivő.

A város egyetlen Maroson átívelő hídjának a teljes körű felújítása elengedhetetlen, az építmény ugyanis rendkívül rossz állapotba került. Ami nem csoda, hisz 1984-es átadása óta egyszer sem javították fel. Néhány évvel ezelőtt a városvezetés újraaszfaltoztatta a hidat, a régi szigetelést felmarták. De még ez sem jelentett volna gondot, csakhogy az új szigetelési munkálatokat már nem végezték el. Emiatt a víz, főként télen, sóval keveredve kikezdte a betont és a vasat is.

A Maros-híd teljeskörű felújítása 13 és fél millió lejbe kerül, a munkálatokat a tervek szerint két év alatt fejezik be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?