Megújulnak az egyházi ingatlanok Hargita megyében

A megyei önkormányzat támogatásával újul meg több templom és egyházi ingatlan Hargita megyében. A szerződéseket a múlt héten írta alá Borboly Csaba tanácselnök az egyházközségek képviselőivel.

Belső javításokat végeznek a tusnádi római katolikus templomon, megújul a sekrestye, javítják a fűtésrendszert és a templom hangosítási rendszerét. De belső javításokat végeznek a templomkápolnán, a parókián és a kántori lakáson is. Ezeket a munkálatok pályázata révén finanszírozza Hargita Megye Tanácsa, előbbire 70 ezer lejt, utóbbiakra 40 ezer lejt fordítanak.

A lázárfalvi Szent Miklós templomot is felújítják, ezt 80 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa. Szintén 80 ezer lejjel támogatja a megyei tanács a kozmási parókia épületének külső javításait. Újtusnádon a kápolna tetőszerkezetét javítják, ehhez 60 ezer lejjel járul hozzá pályázata révén a megyei tanács.

Az atyhai római katolikus templom felújítását pályázati programjából 40 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa. A korondi római katolikus, illetve az unitárius egyházközösséget is 35 ezer lejjel támogatja a megyei tanács, utóbbi esetében az összeget a fenyőkúti templom javítására fordítják. Gyergyóújfaluban a római katolikus egyház 35 ezer lejt kapott a közösségi ház külső felújítására.

„Történelmi egyházaink szerepe közösségeinkben vitathatatlan. Hargita Megye Tanácsa évről évre támogatja egyházainkat pályázati programja révén, hogy templomaink, egyházi ingatlanjaink a közösség találkozásának méltó helyei lehessenek. Ezek a közösségi alkalmak mindannyiunknak fontos megállóhelyek a mindennapok rohanó világában, hitünket, a keresztény értékekhez és a szülőföldhöz való ragaszkodást erősítik” – nyilatkozta Borboly Csaba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?