Hétfőtől drágul a tömegközlekedés Kolozsváron

Két lejről 2.50 lejre emelkedik egy utazás ára a kolozsvári tömegközlekedési eszközökön.

Október elsejétől 5 lej lesz egy két utazásra szóló jegy, 4 lejt kell kifizetni egy éjszakai utazásért, egy 60 percig érvényes jegy pedig 5 lej lesz.

A drágítást azzal indokolták, hogy a jegyek és bérletek ára évek óta nem módosult, miközben a vállalat fenntartásának költségei időközben megnövekedtek.

Ennyibe kerülnek ezentúl a bérletek

A napos bérletek esetében a minden vonalra, egy napig érvényes bérlet ára ezentúl 14 lej, a három napig érvényes bérlet ára 23 lej. Az egy hétre szóló, egy vonalra érvényes bérlet ára 20 lej, két vonalra 32 lej, az összes vonalra pedig 45 lej.

Az egy hónapig, egy vonalra érvényes bérlet ára ezentúl 70 lej, két vonal esetében 90 lej. A névre szóló összes vonalra érvényes bérlet 138 lej, a nem névre szóló pedig 168 lej.

A nyugdíjasok, diákok és az állami költségvetésből támogatott helyeken tanuló egyetemi hallgatók továbbra is ingyen utazhatnak. A fizetéses helyeken tanuló hallgatók bérletének ára 70 lej, ennek felét az önkormányzat fedezi, a másik felét nekik maguknak kell kifizetniük.

A jegyautomatás rendszer esetében a következő árakat állapította meg az önkormányzat: nem névre szóló, 24 óráig, minden vonalra szóló bérlet ára 15 lej, ugyanez a bérlet 72 órás érvényességgel 26 lej. 60 utazásra, minden vonalra érvényes, nem névre szóló bérlet 70 lej, a 120 utazásra, névre szóló verzió 95 lej. Egy nem névre szóló feltöltőkártya ára 3,5 lej, egy névre szóló feltöltőkártya pedig 5,5 lejbe kerül.

A helyben, feláron kiállított jegy ára 35 lejről 50 lejre emelkedik.

Kapcsolódók

Kimaradt?