Már igényelhető a fűtéstámogatás Csíkszeredában

Csíkszereda polgármesteri hivatalának szociális irodája 2018. szeptember 15-től fogadja a 2018. november 1. és 2019. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket.

Azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajat, illetve villamos energiát használnak, az alábbiakban ismertetett feltételeknek kell eleget tenniük a támogatás igényléséhez: a lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 786 lejt a családok, illetve az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében.

A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 615 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.

A támogatáshoz szükséges formanyomtatványt a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájában lehet átvenni, a kitöltött formanyomtatványokat pedig a mellékelt igazoló okiratokkal együtt ugyanott lehet beadni 2018. október 15-ig.

A vonatkozó törvénykezésben eszközölt módosítások következtében a jelenleg családi pótlékban vagy szociális támogatásban részesülőknek egy egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük, melyet a Szociális irodából vehetnek át. Ez esetben a fűtéstámogatás odaítélésének elbírálása a már leadott igazoló okiratok alapján történik. További információk a 0266 315 120 / 115-ös telefonszámon vagy a városháza 28-as számú irodájában igényelhetők.

A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges dokumentumok letölthetők a www.szereda.ro oldalról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?