Odatették magukat a Let’s do it! program háromszéki résztvevői

Közel 3 500 önkéntes több mint 3 200 zsák szemetet gyűjtött össze Kovászna megye közterületein szombaton, a hatodik alkalommal megszervezett legnagyobb környezetvédelmi önkéntes megmozdulás során. A Let’s do it! – Szemétszüret Háromszéken elnevezésű akcióhoz 170 csapat, azaz 3 451 önkéntes csatlakozott és az eredmény magáért beszél, hiszen 3 220 zsák szemetet gyűjtöttek be, számolt be Grüman Éva.

A Let’s do it! program háromszéki koordinátora tájékoztatása szerint önkormányzatok, iskolák, intézmények, civil szervezetek, cégek és baráti társaságok nagy számban vettek részt. Szombat reggel Sepsiszentgyörgy főterén több száz önkéntes gyülekezett, akiknek zsákokat és kesztyűket osztottak szét a szervezők, majd nekivágtak a kijelölt terepnek.

Ugyanez az akció zajlott egyidejűleg Kovászna megye más településein is. A délután folyamán a köztisztaságért és hulladékbegyűjtésért felelős vállalatok összegyűjtötték az utak mentén zsákokban hagyott szemetet.

Grüman Éva köszönetet mondott a több mint 3 000 önkéntesnek, akik önzetlenül tettek egy tisztább Háromszékért. „Kétségtelen, hogy ez a rendezvény Kovászna megye legnagyobb önkéntes programja, bízom benne, hogy a konkrét eredményen túl, növelni tudjuk a környezettudatosságot is a háromszékiek körében” – mondta a programkoordinátor.

„Lehet más szemetét gyűjtöttük, de magunkért, egy tisztább környezetért tettük, bízunk benne, hogy jövőre többen tudunk jelen lenni” – nyilatkozta Mihaela Vulpe, a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul kollégium tanára. „Fontosnak tartom, hogy tiszta környezetben éljünk és tegyünk ezért minden nap. A gyerekekben alakítsuk ki a tiszta környezet iránti igényt, neveljük arra, hogy önkéntesként tegyenek a közért” – tette hozzá Péter Ildikó, a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás iskola tanítónője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?