Idén is lesz medvefesztivál Tusnádfürdőn

Szeptember 14. és 16. között szervezi meg a Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület a 3. Medvefesztivál és kézműves vásárt a székelyföldi fürdővárosban. Idén is lesznek előadások és különböző szórakozási lehetőségek, és a szervezők tervei szerint nagyobb közönséget vonzanának a régióból.  

Az esemény alapgondolata az igények megnövekedése nyomán született, illetve hogy meghosszabbítsák a turistaszezont. Kiemelkedő szempont a szervezés lebonyolításásban, hogy a  fesztivál családbarát legyen, és hogy témája Tusnádfürdőhöz is kapcsolódjon. Adta magát a név, hiszen jó ideje már, hogy a medvék szerves részét képezik a város mindennapjainak. A programok három különböző vonalon zajlanak majd ebben az évben is: lesznek előadások, szórakozási lehetőségek, és vásárt is szerveznek.

„Olyan nevet szerettünk volna, ami a városhoz kötődik és Tusnádfürdő híres az itt szép számban előforduló medvékről. Minden évben előadókat hívunk meg, akik a medvetémában jártasak. Első évben a Szentgyörgyi Vadgazdasági Múzeum vándorkiállítását volt szerencsénk bemutatni, az idén pedig Szin János medvepásztor, a tusnádfürdői és bálványosi medveles üzemeltetője fog előadást tartani” – nyilatkozta portálunknak Molnár Ákos szervező. Az előző években a nagy sikernek örvendő rendezvény az önkormányzat támogatásával jött létre.

Ez évtől viszont szeretnék népszerűsíteni a fesztivált, nemcsak Tusnádfürdőn, hanem az egész régióban is. Ennek érdekében kibővítették a programpalettát, elektro-fesztivál és gasztronómiai programok is lesznek. Kitűzött cél az idén, hogy még nagyobb közönséget vonzzanak az esményre Kovászna és Hargita megyéből.

Az esemény péntek este veszi kezdetét 8 órától. Részletes program és infórmációk az esemény Facebook-oldalán találhatók.

(Címlapfotó forrása: Medveles Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?