Százerrel lejjel támogatja a megyei tanács a püspöki palota újjáépítési munkálatait

Százezer lejt utal ki a Bihar megyei tanács a nagyváradi görögkatolikus püspökség szombaton leégett székhelye újjáépítésének első szakaszára.

Az összeget beiktatták a 2018-as költségvetés-kiegészítési határozattervezetbe, amelyről kedden, augusztus 28-án szavaz a megyei tanács. Adrian Simon, a Bihar megyei tanács szóvivője közölte, amint a testület jóváhagyja a tervezetet, gyors anyagi támogatást nyújthatnak a műemlék épület megmentéséhez szükséges sürgős munkálatokra.

A püspökség hétfőn közleményben tájékoztatott, hogy hétfőn összeült a püspöki palota újjáépítéséért felelős bizottság, amely rögzítette a rövid-, közép- és hosszútávú cselekvési tervet. „Közeleg a tél, és szeretnénk elkerülni, hogy a tűz okozta károkat a rossz idő súlyosbítsa” – olvasható a közleményben.

A hétfői tanácskozáson a görögkatolikus püspökség illetékesei és a Bihar megyei kulturális igazgatóság tagjai mellett műépítészek, állagmegőrzési szakértők, Böcskei László nagyváradi római katolikus püspök, valamint a római katolikus püspökség menedzseri csapata is részt vett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?