Egész hetes rendezvénysorozattal ünnepli Arad a Föld óráját

Március 18–24. Között szervezik Aradon immár harmadik alkalommal a Föld hete elnevezésű rendezvénysorozatot, írta a nyugatijelen.

Az Aradi Polgármesteri Hivatal, az Arad Megyei Tanács és a Pro Prietenia Alapítvány számos állami intézménnyel és civilszervezettel közösen készült az eseményre, melynek célja a környezetvédelem fontosságának a tudatosítása, amelyet főként az ifjúság körében kívánnak hangsúlyozni. Így lesznek csemetefa-ültetések, tematikus versenyek és kerekasztal-megbeszélések, szemétgyűjtési és kerékpáros akciók, hangversenyek, kiállítások, sportvetélkedők stb.csmete

A csúcs mindenképpen a Föld órájának a megünneplése lesz az aradi városháza előtti téren, amelyre március 23-án, szombaton 20.30–21.30 óra között kerül sor egy világszintű kezdeményezés keretében: ez alkalommal eloltják a Városháza, valamint Arad főbb épületeinek díszkivilágítását, miközben az Aradi Filharmónia és a Sabin Drăgoi Művészeti Líceum élő koncertjét követhetik figyelemmel a résztvevők, majd 22 órától rock-koncert következik több együttes részvételével.

Kimaradt?