Közel ezer résztvevővel kezdődött meg a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó


-A A+

Több mint kilencszáz résztvevővel kezdődött el kedden este a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CSIT), a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye legnagyobb ifjúsági rendezvénye. 

A 14 és 30 év közötti fiatalokat megszólító, szombatig tartó rendezvény keretében három korcsoportba osztják a résztvevőket, akik számára délelőttönként lélekindító előadásokat tartanak, amelyeket kiscsoportos beszélgetések követnek. Szó lesz többek között a párkapcsolatról, a házasságról és a papi hivatásról. Délutánonként műhely-foglalkozásokra, sport- és szabadidős tevékenységekre várják a fiatalokat. A találkozó mottójául a „Táruljatok fel örök kapuk, hadd vonuljon be a dicsőség királya!” bibliai idézetet választották.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára köszöntésében arra biztatta a jelenlévőket, hogy erősödjenek meg önbizalomban és hitben, hogy amikor hazamennek a találkozóról, sugározzon belőlük a CSIT ereje.

Tamás József segédpüspök elmondta: a Gyulafehérvári Főegyházmegye az ifjúság évének nyilvánította a 2018-as esztendőt, mert értéknek tekinti a fiatalságot. Az idei CSIT mottóját idézve arra biztatta a jelenlevő fiatalokat, hogy nyissák meg a lelkük kapuit, és engedjék bevonulni az istent az életükbe.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke azt kérte a CSIT-en résztvevő fiataloktól, hogy váljanak közösségeik kovászává.
EZT OLVASTA MÁR?

X