Átlagban két órát késnek a vonatok a vasárnap Craiova közelében történt baleset miatt

Az ország területén közlekedő minden vonat esetében átlagban kétórás késéssel kell számolni hétfőn a vasárnap Craiova mellett történt baleset miatt – közölte a Román Vasúttársaság (CFR) személyszállító részlegének sajtószóvivője.

Adrian Vlaicu azt mondta, a baleset miatt elterelik a Craiova és Caracal közötti vasúti forgalmat, több járatot összekapcsolnak, a szerelvényeknek be kell várniuk egymást, ezért a teljes vasúti személyszállítási hálózat érintett. A Temesvárról Bukarestbe tartó járat például 240 perces késéssel érkezett hétfőn a fővárosba.

Vasárnap reggel kisiklott Craiova közelében, egy vasúti völgyhídon egy biodízelt szállító tehervonat. A baleset egy javítás alatt álló, lezárt pályaszakaszon történt. A Dolj megyei prefektus szerint egy 100 méteres szakaszon a munkálatok miatt felszedték a síneket az egyik vágányon, a mozdonyvezetőnek nem lett volna szabad azon haladnia.

„Úgy tűnik, figyelmen kívül hagyta a cârceai állomásról leadott jelzéseket. Neki automatikusan át kellett volna térnie a másik vágányra, de nem tért át. Nem tudom, mi történhetett. Tény, hogy haladt előre azon a szakaszon, amelyiken gyakorlatilag nem voltak sínek, és teljes hosszában beszakadt alatta a híd” – mondta a prefektus. A szerelvény 23 vagonjából több is szakadékba zuhant a völgyhídról, személyi sérülés nem történt. Mint később kiderült, a mozdonyvezető ittas volt, amikor bekövetkezett a baleset. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?