Maros megyében pusztított a medve

Két medvetámadás is történt a vasárnapra virradó éjszaka Maros megyében. Egy sertést és több kecskét pusztított el a nagyvad két, Koronka község és Backamadaras közötti farmon.

A környékbeli vadásztársaság illetékese, Vasile Silaghi közlése szerint az egyik farmról egy sertést vitt el a medve. „Az emberek kiabáltak utána, de nem engedte el az állatot. Az erdőben találták meg később a tetemét, otthagyta, miután evett belőle” – mondta.

Egy másik farmon négy kecskét pusztított el a medve. Egyik közülük egy bakkecske volt, amelyet Franciaországból hoztak szaporításra, több mint 500 euróért vásárolta a gazda. További két kecskét nem találnak.

„Elvitte és elrejtette őket az erdőben. Valószínűleg elásta valahol, mert a medve általában elrejti a húst, miután eszik belőle” – tette hozzá Silaghi, aki szerint lehetséges, hogy ugyanaz a medve tett kárt mindkét farmon, mert ezek mindössze 200–300 méterre vannak egymástól.

Vasile Silaghi azt is elmondta, hogy csak Koronka és Jedd térségében 15–20 medve él, ami – tekintetbe véve, hogy viszonylag kis kiterjedésű területről van szó – nagyon sok.

Kapcsolódók

Kimaradt?