Vizsgálat indult a Mamaián autóban hagyott kisbaba ügyében

Vizsgálatot indított a gyermekvédelmi hatóság egy fiatal Suceava megyei házaspár ellen, akik a nagy melegben az autóban hagyták egy éves kislányukat Mamaián, és elmentek megmártózni a tengerbe.

Az eset vasárnap történt, és azt követően került nyilvánosságra, hogy egy turista lefilmezte a gépkocsiban hagyott gyermeket, a felvételt pedig kiposztolta a Facebook-oldalára. Szemtanúk szerint a szülők egy óra elteltével tértek vissza a fürdőzésből az autójukhoz. Addig felháborodott turisták vették körül a leparkolt gépkocsit, és kis híján meglincselték a házaspárt.

A szülők azzal védekeztek, hogy a kislány aludt, amikor Mamaiára értek, és nem akarták felébreszteni, ezért az autóban hagyták. Csak annyit szerettek volna, hogy megmártózzanak a vízben, amíg a gyermekük álma tart.

A gyermekvédelmi hatóság hivatalból indított vizsgálatot az ügyben. Ankétjük során kikérdezték a szülőkről annak a községnek a polgármesterét is, ahonnan a házaspár származik. Az elöljáró védelmébe vette őket. „Friss házasok, Angliában dolgoznak, és most hazatértek vakációzni. A nő gyermeknevelési szabadságon van. Rendkívüli emberek, semmilyen gond nincs velük, tisztességesen fel tudják nevelni a lányukat” – idézte a polgármestert a Mediafax.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?