Kamionjukban pihenő román sofőröket bírságoltak meg Belgiumban


-A A+Összesen mintegy 113 ezer euró bírságot szabtak ki a hétvégén a belga hatóságok azokra a zömében román és bolgár sofőrökre, akik a pihenőidőre vonatkozó szabályokat megszegve a kamionjukban töltötték az éjszakát  - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

A beszámoló szerint az észak-belgiumi, flamand ajkú Zeebugge kikötővárosban a pünkösdi hosszú hétvége alatt a belga hatóságok 120 kamiont ellenőriztek, hogy azok sofőrjei betartják-e a pihenésre vonatkozó szabályokat.

Az ellenőrzésen 46 sofőr akadt fenn, akik nem tartották be azt a belga rendelkezést, amely szerint 14 naponként megszakítás nélküli, 45 órás pihenőidőt kell eltölteniük, továbbá azért, mert az előírásokat megszegve nem kereskedelmi szálláshelyen, hanem a kamionjukban töltötték az éjszakát. Mint közölték, az ellenőrzések során több esetben feszültség alakult ki a hatóság emberei és a sofőrök között, három embert előállítottak.

A napilap információi szerint a megbírságolt, főként román és bolgár kamionosok inkább a járművükben alszanak, vállalva ezzel az ellenőrzés veszélyét és a vele járó büntetést, hogy a napidíjat és a szabályszerű pihenésre szánt összeget megtakarítsák. 

 

HIRDETÉSKapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X