Lángokban állt a világ egyik legnagyobb felhőkarcolója (VIDEÓ)


-A A+Több óra után sikerült csak eloltani a szombatra virradóra keletkezett tüzet Dubajban. A The Torch (Fáklya) néven ismert felhőkarcoló több ezer lakóját kellett biztonságba helyezni.

https://www.youtube.com/watch?v=mXNMaCBw-Lk

A Gulfnews hírügynökség beszámolója szerint a tűz a 348 méter magas, 79 szintes épület 50. emeletén keletkezett, a lángok nem sokkal később már a 70. szintet is elérték. Az utcára olvadt üveg és fémdarabok estek. A tűzoltók munkáját megnehezítette az erős szél, de végül sikerült eloltaniuk a tüzet, amelynek megfékezésén 12 tűzoltóautó legénysége dolgozott.

A The Torch (Fáklya) néven ismert felhőkarcoló több ezer lakóját kellett biztonságba helyezni, többen közülük azonban füstmérgezést szenvedtek kimenekítésük közben. Evakuálták két közeli épület lakóit is. Ők visszatérhetnek otthonukba, a kigyulladt épületbe azonban várhatóan még napokig nem engedik vissza az ott élőket.

A The Torch lakói szerint az utóbbi időben többször is hamis tűzriadó volt az épületben, amely 2011-ben lett kész. Az egyelőre nem derült ki, hogy mi okozta a tüzet.

HIRDETÉSKapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X