Az öt legnagyobb mobilgyártóból már három kínai


-A A+Elképesztő módon tör felfelé a Huawei, a Xiaomi és a Lenovo. Már csak a Samsung és az Apple van előttük.

A Gartner piackutató cég tanulmányaszerint az idén három kínai cégnek – a Xiaominak, a Huaweinek és a Motorolát nemrég felvásárló Lenovónak – is sikerült beverekednie magát a világ legnagyobb mobilgyártói közé.

A három cég együttes részesedése 15,5 százalékra nőtt a globális piacon, ráadásul olyan jó nevű versenytársaikat is maguk mögé utasítottak, mint a dél-koreai LG vagy a tajvani HTC.

A legsikeresebb gyártók rangsorát továbbra is az androidos piac királya, a Samsung vezeti – annak ellenére is, hogy július és október között hét százalékkal kevesebb mobilt adott el, mint egy évvel korábban. A második helyen az Apple áll, amelynek dél-koreai vetélytársával szemben sikerült növelnie az eladásait: több mit nyolcmillióval többet adott el a világ legnépszerűbb okostelefonjának számító iPhone-ból, mint tavaly ilyenkor.

A szakértők szerint a kínai cégeknek elsősorban meglehetősen fogyasztóbarát árazásukkal sikerült bekerülniük a top ötbe. A szemkápráztató növekedést produkáló Xiaomi például annyira alacsony haszonkulcsokkal dolgozik, hogy kis híján veszteséggel zárta az évet.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X