Megjelent a Guinness-rekordok 2014-es kötete


-A A+Csütörtökön megjelent a Guinness-rekordok 2014-es kötete újabb furcsa világcsúcsokkal - egyebek között kötéltáncos kutya és gördeszkás kecske rekordjaival - szórakoztatva olvasóit.

A kiadásból megtudható, hogy a világ leggyorsabb kötéltáncos kutyája 18.22 század másodperc alatt képes három és fél méteres távot kötélen "végigkutyagolni". Az eb amúgy brit, 4 éves, teljes neve Osbert Humperdinck Pumpernickle.

Bekerült a könyvbe az a nottinghami férfi, akinek 322 porszívója van, mert ez a világon a legnagyobb gyűjtemény a masinából. James Brown 33 esztendő alatt tett szert a rengeteg porszívóra, amelyeket saját múzeumában mutogat. Brown egyébként sohasem porszívózik, mert - mint mondja - nem szereti a házimunkát.

Az olasz Fabio Reggiani a világ legnagyobb, de használható motorkerékpárjával lett újdonsült Guinness-rekorder. A mamutmotor 5 méter 10 centi magas, 10 méter hosszú, két és fél méter széles, tömege 5 tonna.

Az amerikai csúcstartók mezőnyéből a The Daily Telegraph egy kecskét emelt ki. Neve Harpie, és arról nevezetes, hogy 36 métert gördeszkázott 25 másodper alatt. Kecske ilyen hosszan még sohasem löködte magát egyhuzamban gördeszkán.

A Guinness-rekordok könyvének évjárataiból már több mint 120 millió példány kelt el, legalább száz országban kapható. Szerkesztőségét valósággal ostromolják a rekorderségre vágyók, évente 50 ezer "pályázat" érkezik, ám ezek közül csak 2-4 százaléknyi minősül hivatalos Guinness-rekordnak.

"Nagyon sokat nem nyilváníthatunk világcsúcsnak. Van aki, 'a legkevesebb lábú kutya' kategóriában próbált ebének babért szerezni, más 'a legtöbb medvét elütő kerekes székes' címére pályázott, megint más a könyöknyalásban próbált Guinness-rekorder lenni - hiába. Ugyancsak elutasítjuk 'a legkövérebb ölebek' kategóriát, csakúgy mint 'a leggyorsabb műtét' témáját" - idézte Craig Glenday-t, a könyv főszerkesztőjét a The Daily Mirror című brit lap.

HIRDETÉS


">
 • Victor Hugo Peralta és Gabriela Peralta világrekordja sem mindennapi teljesítmény. Ők annak köszönhetően kerültek be a Guinness-rekordok könyvébe, hogy kettejük közösen 50 piercinget, 4 bőr alatti implantáumot, 11 felszíni implantátumot, 5 fogbeültetést, 4 fülcimpa-tágítót, 2 fülszegecset és 1 átlőtt nyelvet tudtak felmutatni. Victor és Gabriela 5 éve boldog házasok.

 • ">
 • Tíz métert is görkorcsolyázott az indiai Rohan Kokane ebben a lehetetlen pozícióban a föld felszínétől 25 centiméteres magasságban.

 • ">
 • Milly csivava csak 9.65cm magas, amivel ő nyerte el a világ legkisebb kutyája címet. A mini-kutya kevesebbet nyom egy banánnál.

 • ">
 • Leilani Franco 20 métert képes ebben a lehetetlen pozícióban megtenni 10.05 másodperc alatt. A 27 éves angol hölgy tavalyi a Britain’s Got Talent című tehetségkutató műsorban is megmutatta képességeit.

 • ">
 • Julia Plecher 14.531 másodperc alatt futotta le a 100 métert ... magassarkúban

  ">
 • ">
 • Az olasz Fabio Reggiani a világ legnagyobb, de használható motorkerékpárjával lett újdonsült Guinness-rekorder. A mamutmotor 5 méter 10 centi magas, 10 méter hosszú, két és fél méter széles, tömege 5 tonna.

  ">
 • Kapcsolódó anyagok
  EZT OLVASTA MÁR?

  X