Száj(t)tátó

 • Szétfoszlott egy tévhit: a szeretkezés csak 21 kilokalóriát éget el

  A szeretkezés messze nem éget el annyi zsírt, mint azt korábbi tanulmányok szerzői állították, és miként hiedelemként elterjedt. Mindössze 21 kilokalóriát (kcal) veszítünk egy átlagos együttléttel.
 • Nyolcmillió konzerv-levegőt adtak el Kínában

  Egy kínai üzletember a dobozos üdítők mintájára dobozos levegőt hozott forgalomba, hogy újra felhívja a figyelmet Észak-Kína légszennyezettségére, és arra, hogy Pekingben a szmoghelyzet tarthatatlan, húszszorosan meghaladja az egészségügyi határértékeket.
 • A postagalamb titka: hanghullám-térkép?

  Az amerikai Cornell egyetem kutatói a Journal of Experimental Biology című szaklapban megjelent tanulmányukban azt állítják, megfejtették a postagalambok tájékozódásának évszázados rejtélyét, és rájöttek, hogyan találnak haza akár több száz kilométeres távolságból is.
 • Mit jósol február, a Böjtelő hava?

  Mondják, „ha rajlik a muslica februárban, lesz még zimankó márciusban”. Ennél is közismertebb hiedelem a barnamedvéhez kapcsolódik: ha a téli álmából ezen a napon felébredő medve barlangjából előbújva meglátja árnyékát, azaz süt a nap, akkor visszabújik, mert még hosszú, kemény tél áll előttünk.
 • Punxsutawney Phil szerint hamar itt a tavasz

  Ismét jósolt Punxsutawney Phil, a mormota, akit mifelénk az Idétlen idők (Groundhog day) című filmből ismernek a legtöbben. Phil a hagyományoknak megfelelően február 2-án előjött az odújából a pennsylvaniai Punxsutawney városka Gobbler's Knob elnevezésű helyszínén, de nem látta meg az árnyékát, ami azt jelenti, nem lesz már hosszú a tél, hamar eljön a tavasz.
 • Világraszóló táncos lázadást szerveznek az erőszak ellen

  Világméretű kampánnyal a nők és leánygyermekek elleni, világszerte nagy arányban elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet február 14-én a „One Billion Rising Budapest” elnevezésű eseménnyel.
 • A vámpírfog a divat a japán lányok körében

  Míg a nyugati országokban sokan súlyos összegeket költenek arra, hogy fogsoruk tökéletesen nézzen ki, addig Japánban jelenleg éppen a "vámpírfog" a divat a fiatal lányok körében: elálló szemfogakat csináltatnak maguknak, amelyek sok japán férfi szemében "kislányosan aranyos" megjelenést kölcsönöznek nekik.
 • Harry herceg szívét fájdalmasan összetörték

  Reménytelennek tűnő szerelem emészti Harry herceget, az afganisztáni frontról frissen hazatért fiatalembert már közeli barátai is féltik az összeomlástól, miután Cressida Bonas, akivel nyáron jött össze, nem igazán lelkesedik a kapcsolat folytatásáért.
 • Geszti Pétert lopással vádolják

  Kísérteties a hasonlóság a 2007-ben alakult amerikai Gringo Star és Geszti Péter legújabb együttesének neve között. Igaz, a magyar szöveggyáros és csapata egy plusz z-betűvel, vagyis Gringo Sztárként fut a hazai popéletben, a tengerentúli zenekar tagjai mégis zokon vették a névválasztást.
 • Egy nap Pekingben 21 szál cigi elpöfékelésével ér fel

  Sokkoló adatokkal állt elő az egyik kínai lap, mely elszívott cigaretta-mennyiségre konvertálta át a kínai nagyvárosok levegőjének szennyezettségét. A főváros levegője 21 szállal egyenértékű egy-egy „ködös" napon.
 • Megváltozhat orrműtéte miatt Keresztes Ildikó hangja

  A szakember szerint egy énekesnőnél nem kockázatmentes egy ilyen beavatkozás a karrierje szempontjából, hisz a nazális hangok képzése egészen biztosan megváltozik. Ez érvényes Keresztes Ildikóra is, aki a szombati Eurovíziós Dalfesztivál magyar elődöntőjén átszabott orral jelent meg.
 • Magyar lánynak hálálkodott Obama

  Rétfalvi Flóra maga is meglepődött, hogy felvették Obama kampánystábjába, mi több, első munkanapján személyesen találkozott az elnökkel, aki barátságosan szót váltott vele, és megköszönte, hogy olyan messziről jött el neki segíteni.
 • Újra dolgoznak a restaurátorok Pompejben

  Kezdetét vette szerdán a pompeji régészeti ásatás épületeinek helyreállítása az Európai Unió finanszírozásával. A munkára az ókori város romjainak korábbi pusztítása és elhanyagolása vet árnyékot.
 • Ha elnyeri az állást, kap egy saját szigetet és óriási havi fizetést

  Évi 20 ezer fontnyi (több mint 100 ezer lej) fizetést is kaphat mondhatni semmittevésért az a pályázó, aki elnyeri egy lakatlan skót sziget gondnokságát.
 • “Arca lett” a “Világ eredetének”

  "Arca lett" Gustave Courbet 1866-ben készült, A világ eredete című, női szeméremtestet ábrázoló világhírű festményének, miután egy szakértő azt állítja: a francia festőművész egy másik képén azonosította a modell arcát.
 • Rendszeres helyzetfelmérés a titka a jó házasságnak

  A vasárnap kezdődő házasság hete alkalmából amerikai kutatók nyilvánosságra hozták a jó házasság titkáról készült felmérésüket: négyhavonta értékelést kell írni a pároknak házasságukról, és akkor kevésbé romlik a kapcsolat.
 • Kígyóznak a vásárlóbűvölő ötletek a kínai újév apropóján

  Az egyszerű plüsskígyótól kezdve a kígyóbőrtáskákon és -cipőkön át a kígyómintás aranyrúdig számos ajándék közül válogathatnak a fekete vízi kígyó évére készülődő kínaiak.
 • Nemzetközi versenyen indul az oroszhegyi pálinka

  Idén is lesznek oroszhegyi versenypálinkák a gyulai nemzetközi pálinkafesztiválon. Ambrus Levente oroszhegyi pálinkakészítő, aki 2010-ben aranyéremmel tért haza a pálinkafesztiválról, tízféle párlattal nevez a tavaszra szervezett versenyre.
 • „Pótkerekeket” kapott a kétlábú malac

  Kerekesszékes lett egy mozgáskorlátozott kismalac egy állatorvosnak köszönhetően Floridában. Hamar megtanulta az új közlekedés mikéntjét, van remény rá, hogy a többmázsás kort is megéri.
 • Börtönbe küldik az erőszakkal „fodrászkodó” ámist

  Tizenöt éves börtönbüntetésre ítéltek egy ámis-szektavezért, mert erőszakkal ment szembe vallása szigorú arcszőrzet-szabályaival: Samuel Mullet és 15 követője 2011-ben ámis társaik között rendeztek szakáll- és hajvágó-ámokfutást.