Száj(t)tátó

 • Gyurta Dani átadta aranyérme másolatát Dale Oen családjának

  Gyurta Dániel szombat este átadta olimpiai aranyérme másolatát a tavaly április 30-án tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori úszótárs, Alexander Dale Oen családjának. A megható eseményen a magyar klasszis Alexander testvérének, Robin Dale Oennek adta át az egyedi készítésű érmet Oslóban.
 • Fehérneműben tolongtak a bolt előtt

  A katalán Desigual divatcég rendhagyó reklámot eszelt ki az amúgy is népszerű leárazásnak: az első 100 ember, aki fehérneműben érkezik a kijelölt boltokba, ingyen vihet el egy felsőt és egy nadrágot. Idén Párizsban várják a ruhára vágyó ruhátlanokat.
 • Megvan a harminc eurovízió-esélyes dal

  Kiválasztotta a zsűri azt a harminc dalt, amely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál február 2-án, az m1-en induló magyar előválogató show-jában – hangzott el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • 250 dalból választják ki a Dalt

  Összeült A Dal zsűrije, az öttagú csapat, amely az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját segít kiválasztani. Két napja hallgatják az összesen 250 dalt, és próbálják eldönteni, melyik 30 kerüljön be az m1-en február 2-án kezdődő műsorba.
 • Likőrfogyasztás miatt börtönözték be a barátokat

  Komolyan megbűnhődött két afrikai férfi azért, mert sör helyett ír krémlikőrt rendeltek, és ennek alapján a felszolgáló homoszexuálisnak hitte őkett. Több mint egy évet töltöttek börtönben a barátok.
 • Vilmosék elsőszülöttje nemétől függetlenül trónörökös lesz

  Jóval megszületése előtt "emancipálta" majdani dédunokáját a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő szerdán külön uralkodói pátenst adott ki arról, hogy ha unokája, Vilmos herceg első gyermeke leány lesz, akkor is megillesse őt a királyi fenség megszólítás és a hercegnői rang.
 • Embernagyságú iPhone-t állítottak Steve Jobsnak

  Az Apple 2011 októberében elhunyt egykori vezérigazgatójának a még általa megálmodott iPhone 4 hatalmas másolatával állítottak emléket szerdán Szentpéterváron.
 • Brazil prostik angol nyelvórákkal készülnek a 2014-es foci vb-re

  A 2013-as Konföderációs Kupának és a 2014-es labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó Brazília legnagyobb városaiban angolul tanulhatnak a prostituáltak, hogy minden szempontból kifogástalan szolgáltatást tudjanak nyújtani a dél-amerikai országba várhatóan nagy számban érkező klienseknek. Brazíliában a prostitúció legálisan űzhető, azonban a futtatás és a nők szexuális kizsákmányolása törvénybe ütközik.
 • Arany Málna-díjat kaphat az utolsó Alkonyat

  Kihirdették az elmúlt év legrosszabb filmjeit ironikusan díjazó Arany Málna-díj jelöltjeit. Az Alkonyat - Hajnalhasadás 2 kapta a legtöbb jelölést: 10 kategóriában 11-et gyűjtött be.
 • Kitiltották a meztelenkedőket a brüsszeli autószalonból

  Nem népszerűsíthetik lengén öltözött reklámlányokkal legújabb modelljeiket az autógyártók a brüsszeli autókiállításon.
 • Családnevünk gyakoriságát tárja fel egy interaktív program

  Nem csak azt tudhatjuk meg, mennyire elterjedt vezetéknevünk az országban, de azt is, hogy hol fordul elő legsűrűbben. Mindezt egy Kolozsváron informatika szakon tanult diák, Florin Lipan érdekes projektjén keresztül, egy interaktív térkép segítségével.
 • A legtetováltabb nő indokai a testfestésre

  Julia Gnuse testét 95%-ban takarják tetoválások – mindez pedig egy kellemetlen bőrbetegséggel kezdődött: a napfényre érzékeny felületen foltok képződtek, amelyeket a nő így próbált meg eltüntetni. Ugyan egész testét nem borították foltok, de idővel annyira megszerette a tetoválásokat, hogy nem tudott leállni: jelenleg ő a legtetováltabb nő a világon.
 • Újabb találmány: lassú falatozásra késztető villa

  Speciális rezgő villa jelentheti a megoldást a túlsúllyal küzdők számára - legalábbis kifejlesztői szerint. A HAPIfork elnevezésű evőeszköz elektromos érzékelő segítségével méri, hogy használója milyen gyorsan eszik, és azonnal jelez, ha az előírtnál szaporább falatozást észlel.
 • Eddig maradhatott talpon Gundel Takács műsora

  A karácsonyi szünet és az újévi szabadnapok után sok néző várta a Maradj talpon! Vetélkedő folytatását – hiába. A népszerű kvízműsor eltűnt a képernyőről. A főszerkesztő Facebookon közölte a hírt.
 • Sertések irányították a forgalmat Kecskemétnél

  Hétfő reggel több órára lezárták az M5-ös autópálya Szeged felé menő sávjait, miután Kecskemét közelében egy sertéseket szállító tehergépkocsi az árokba hajtott és felborult.
 • Lelepleződött a Wikipédia egyik legnagyobb átverése

  Több mint öt éven át szerepelt a Wikipedián egy nem létező háborúról szóló részletes szócikk, mire a szerkesztők észrevették és törölték. A Bicholim-konfliktus alighanem az online enciklopédia történetének legnagyobb trollkodása, és újra felveti a régi problémát, hogy mennyire lehet megbízni a wiki-forrásokban.
 • Azonosították a náci Göring nagy szerelmét

  Hermann Göring náci vezető megszállottan szerette első feleségét, Carint. Róla nevezte el vadászkastélyát, és annak kertjébe temettette is el. Kétszer is megtalálni vélték már a maradványait: most kiderült, hogy az a csontváz Carin Göringé, amelyre 1991-ben bukkantak rá a felrobbantott kastélynál.
 • Annának hívják és budapesti az év első magyar babája

  Budapesten éjfél után kettő perccel, a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született meg 2013 első babája.
 • Imádkozó Hitler-szobrot kapott a varsói zsidó gettó

  Adolf Hitlert imádkozó pózban ábrázoló szobrot állítottak ki Varsóban, az egykori gettó területén, írja a Yahoo!News. A térdepelő náci vezérről készült szobor az olasz Maurizio Cattelan alkotása és egy hónappal ezelőtt került ki jelenlegi helyére. Azóta vonzza a látogatókat, ugyanakkor erősen megosztja a közönségét.
 • A legöregebb férfi: 115 éves és 253 napos

  115 évvel és 253 nappal a japán Dzsiroemon Kimura az ismerten és bizonyítottan a leghosszabb életkort megért férfi a földkerekségen.