Száj(t)tátó

 • Csobot Adélt hiába várja haza régi szerelme

  Még az X-Faktor-házba költözés előtt lezárta nagykárolyi barátjával kapcsolatát Csobot Adél, de a fiú még mindig reménykedik, várja az ünnepek alatti találkozást. Közben a „magyar Marilyn Monroe”-nak Istenes Bence udvarol egyre nyíltabban.
 • Antal Timi képviselhetné Magyarországot az Eurovízión?

  Az X-Faktor legjobb női hangjának rajongói kezdeményezték, hogy kedvencük az Eurovíziós Dalfesztiválon folytathassa a versenyzést.
 • 3000 éves bűntény: felesége ölte meg III. Ramszeszt

  Brutális gyilkosság áldozata lett III. Ramszesz fáraó, de mindezt csak a mostani modern eszközökkel lehetett bebizonyítani. A bűntényre CT-vizsgálatok során derült fény.
 • A legifjabb döntős lett Erdély Hangja

  Vasárnap Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében zajlott az Erdély Hangja, 2012 döntője. A tehetségkutató versenyt a legfiatalabb döntős, a 12 esztendős sepsiszentgyörgyi Diana Maria Logofătu nyerte.
 • Filmfőszerepet kapott Csobot Adél

  A harmadik helyen végzett x-faktoros nagykárolyi lányról még sokat hallhatunk: Csobot Adél több meghívást is kapott színpadi fellépésre, sőt filmfőszerepre is.
 • Mit kért karácsonyra hétévesen a pápa?

  Előkerült XVI. Benedek pápa 1934-ben, gyerekként írt karácsonyi kívánságlistája. Joseph Ratzinger hétévesen írta a levelet, ami egy bajorországi ház javítási munkálatai során került elő.
 • A második helyen végzett Antal Timi az X-Faktorban

  Egy Salgótarján melletti kis faluból érkező roma fiatalember, Oláh Gergő nyerte vasárnap este Magyarország legnézettebb tehetségkutató vetélkedőjét, az X-Faktort. A fináléban méltó ellenfele volt egy 19 éves bánffyhunyadi lány, a kalotaszegi néptánc szerelmese, Antal Tímea.
 • A Julmust veri a Coca-Colát a svédek karácsonyán

  Decemberben akár 50 százalékkal is visszaeshet a kólafogyasztás a svédeknél, mivel ilyenkor jelenik meg a boltokban a Julmust nevű karácsonyi ital, melynek íze hasonlít a kóláéhoz, de karácsonyian fűszeres – és hagyományosan svéd.
 • Előkerült Hitler vécéülőkéje

  Egy amerikai katona fia állítja: nála van Hitler vécéülőkéje. Édesapja még a II. világháború utolsó napjaiban szerezte meg a furcsa tárgyat, állítólag poénból.
 • Eddig ismeretlen Andersen-mese került elő

  Hans Christian Andersen eddig ismeretlen meséjének másolatára bukkant egy dán történész.
 • Fotósorozat: nem rokonok, de ikrek

  Egy fényképész olyan emberekről készített fotósorozatot, akik úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, de vér szerint mégsem rokonok, legtöbb esetben nem is ismerik egymást.
 • Szerelemhullámok az X-Faktor-lányok életében

  Míg Antal Tímea elbizonytalanodott és jelenleg szünetelteti három éve tartó kapcsolatát, addig Csobot Adél új párra talált, bár nemigen mutatkoznak együtt a nyilvánosság előtt, ellentétben Timiékkel, akik vállalják, hogy még mindig fontosak egymás számára.
 • X-Faktor: a két erdélyi lány a legjobb három között

  Antal Timi simán, Csobot Adél csak párbaj után tudta meg, hogy a nézői szavazatok alapján bekerült az X-faktor jövő szombati hármas döntőjébe. A két erdélyi lánynak Oláh Gergővel kell megküzdenie, ugyanis a tehetségkutató verseny negyedik helyén Szabó Dávid végzett.
 • Öngyilkos lett Katalin hercegnő beugratott ápolója

  Holtan találták a VII. Eduárd Kórház közelében Jacintha Saldanhát, azt a nővért, aki nemrég bedőlt egy ausztrál rádiós műsorvezetőpáros beugratásának. Saldanha a kórház telefonközpontjában dolgozott, minden jel szerint öngyilkosságot követett el. A két rádiós az aznap oda szállított Katalin hercegnő állapotáról érdeklődött, magukat a királynőnek és Károly hercegnek kiadva. Saldanha felült a tréfának és kapcsolta az osztályos nővért, aki aztán megosztotta a terhes Katalin egészségi állapotával kapcsolatos érzékeny, személyes adatokat.
 • A Duma Duó egy templomnyi embert megnevettetett

  Különleges Stand Up Comedy várta a nevetni vágyókat hétfőn este Kolozsváron: a Duma Duó lelkészeket hívott meg fellépőkként, akik rengeteg humoros történetet hoztak magukkal nem csak az egyházi életből. A teremben mindenesetre többen voltak, mint általában istentiszteleteken.
 • Meghekkelték a székelyek a trikolóros keblű román modellt

  Válaszul Raluca Podea december elsején Sepsiszentgyörgy bejáratánál készített képsorozatára, Toró Attila helyi fotós „újracsomagolta a kéretlen csomagot”: a székely zászló színeire cserélte a román piros-sárga-kéket.
 • Sepsiszentgyörgy: trikolóros keblekkel a magyar szélsőségesek ellen

  Hol máshol fejezhette volna ki leghatásosabban hazaszeretetét december elsején Raluca Podea románságára büszke modell, mint Sepsiszentgyörgy bejáratánál, trikolórral és nemzetiszínű keblekkel pózolva, mérhetelenül feháborodva a magyarok szélsőségességén.
 • Gyereket vár Katalin hercegnő

  Gyermeket vár Katalin hercegnő, a brit trónörökös Vilmos herceg felesége - a hírt hétfőn jelentette be hivatalosan a brit királyi ház.
 • X-Faktor: a legjobb négy között a két erdélyi lány

  Bevált a papírforma az X-Faktor szombati esti, nyolcadik élő show-jában: a két erdélyi lány, Antal Tímea és Csobot Adél továbbjutott az őstehetség Oláh Gergő és az egyre magabiztosabban éneklő Szabó Dávid mellett. Az „öreg rockernek”, Stone-nak kellett búcsúznia a versenytől.
 • Pórul jártak a máramarosi cigarettacsempészek

  Ritka pechje volt négy csempésznek Máramaros megyében: a frissen beszerzett, 1500 csomag zárjegy nélküli cigarettadoboz tartalma értéktelen hamisítványnak bizonyult, az ukrán partnerek átverésére használt hamis pénzért magyarázkodniuk kellett, és végül még a rendőrség is elfogta őket - adta hírül szombaton az Evenimentul Zilei című lap internetes kiadása.