Száj(t)tátó

 • Shakira világra hozta a Barca legifjabb tagját

  A barcelonai Teknon klinikán kedden éjjel megszületett a kolumbiai énekesnő, Shakira és a Barcelona futballistájának, Gerard Piquének a kisfia, aki a Milan nevet kapta. A kis csöppség már születésétől fogva tagja a Barcának.
 • Kolozs megyében van a világ egyik legfélelmetesebb erdeje

  A Kolozsvár melletti Hója-erdő horrorfilmbe illő történeteivel vonta magára a világ figyelmét: a BBC a legfélelmetesebb erdők közé sorolta a hírportál utazási rovatában. Az ötödik helyet foglalja el a toplistán.
 • Justin Timberlake új dala élre tört

  Bár semmiféle előzetes bejelentés vagy promóció nem népszerűsítette az új dalt – mindössze a megjelenést 4 nappal megelőzően jelentette be Timberlake a zeneiparba való visszatérését – a Suit & Tie Featuring Jay Z című nóta mégis világszerte uralja a toplistákat azóta, hogy január 14-én éjfélkor megjelent.
 • Letartóztatták önkéntes hólapátolásért

  Az 53 éves nőt korábban azért ítélték el, mert betört egy házba, hogy kitakarítsa. Most egy ház előtt találták, amint a garázsbejáró elől tolta el kéretlenül a havat.
 • Szellemi frissességéért gyilkol a nagymama

  Talán a világ egyik legidősebb aktív játékosa az a 85 éves brit nagymama, aki ha teheti, minden szabadidejét játszással tölti. Egészen pontosan Playstationön és iPaden játszik szinte bármit. Mostanában nagy kedvence az öldöklős GTA.
 • Kutyás szülés miatt ugatnak Angliában

  A bristoli Szent Mihály Kórházban nemrég lezajlott Anglia történetének első kutyás szülése, ami némelyekben óriási felháborodást szült. A vezetőség beleegyezését adta, de több orvos és nővér fél a következményektől.
 • Mit hoz Pál napja 2013-ban?

  Gyökeresen megváltozik az időjárás január 25-én a népi időjóslás szerint, ezért rendkívül alkalmas ez a nap arra, hogy az év többi részére vonatkozóan következtetéseket lehessen levonni belőle.
 • Tapsot kaptak a legtrendibb lelkészi palástok

  A divatbemutatók szezonjában megmutatták magukat a brit protestáns egyházak is, Bristolban lelkészi divatbemutatót tartottak konferansziéval és templomi háttérrel. A férfi és női modellek egyaránt igazi lelkészek voltak.
 • Ismét börtönbe kerül Zalatnay Sarolta?

  Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja a Budaörsi Járási Ügyészség Zalatnay Sarolta énekesnőt. A vádiratot már megküldték az illetékes bíróságnak - közölte a Pest Megyei Főügyészség.
 • Tina Turner lemond amerikai útleveléről

  Svájci állampolgárságot kért és kap is hamarosan Tina Turner, így a helyi törvények értelmében  vissza kell adnia szülőhazája, az Amerikai Egyesült Államok útlevelét.
 • Egyszemélyes iskola Kínában

  Egy elnéptelenedő kínai falucska iskolájának egyetlen egy diákja van, vele egyetlen tanár foglalkozik, de mindennap bemennek az osztályterembe, és minden tanórát komolyan megtartanak.
 • A kedves kis lények agressziót provokálnak

  Mindenkivel előfordulhat, hogy egy édes kisgyermek láttán kedve szottyan megcsipkedni a puha kis pofiját. Most már tudományos bizonyíték van rá, hogy ez teljesen normális reakció. A Yale Egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy a cukiság agresszív reakciót válthat ki az emberekben.
 • Burger King gyorsétterembe vittek utolsó útján egy halottat

  Halottaskocsi tért be koporsóstól, halottastól egy Burger King gyorsétterem autós ablakához, ám nem a sofőr kegyeletsértő éhségcsillapítása okán, hanem a temetési szertartás részeként.
 • Terjed a kannibalizmus Észak-Koreában

  Egyre nagyobb mértékben harapódzik el a kannibalizmus az észak-koreai Hwanghae tartományban, az elmúlt évben két embert végeztek ki emberevés miatt. Elsősorban a gyerekek vannak veszélyben.
 • Kiváló minőségű templomi csend kapható CD-n

  Az angliai Seaford 12. században épült Szent Péter-templomában 30 perces felvételt készítettek a szakrális épület csendjéről, hogy a „hanglemez” bevételéből fizetni tudják a felújításokat.
 • Arab Nobel-díjat kapott a magyar fizikus

  Krausz Ferenc kísérleti fizikusnak, a németországi Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatójának ítélték oda megosztva a természettudományos kategóriában a nemzetközi Fejszál király-díjat az attofizika területén végzett kutatásaiért.
 • Kevin Costner újra Brassó mellett forgat

  A Hatfield-McCoy viszály című minisorozat után februárban egy történelmi film stábjával tér vissza Brassó megyébe az Emmy-díjas Kevin Costner.
 • Francia a világ legjobb séfje, Széll Tamás különdíjat kapott

  Thibaut Ruggeri francia séf nyerte meg szerdán a Bocuse d'Or szakácsverseny 14. világdöntőjét a franciaországi Lyonban, ahol a magyar induló, Széll Tamás a tizedik helyet szerezte meg, egyben elnyerte el a legjobb poszternek járó különdíjat.
 • Károly herceg 33 év után ismét metrózott

  Károly walesi herceg - II. Erzsébet királynő elsőszülött fia - hitvese, Kamilla cornwalli hercegnő társaságában utazott egy megállónyit a Metropolitan metróvonalon, a Farringdon állomásról nyugati irányban a Harry Potter regény- és filmeposzban is megörökített King's Cross pályaudvarig. A herceg számára szokatlan utazásra a londoni metró fennállásának 150. évfordulója adott alkalmat.
 • Tonnányi tejcsokis kekszet követel a cégéres tolvaj

  A Leibniz márkanevű kekszről Európa-szerte ismert Bahlsen német édességgyár hannoveri székházáról ellopták a 100 éve ott lógó cégemblémát, egy húszkilós aranyozott bronzkekszet. A vakmerő tolvajok igencsak meglepő feltételek mellett hajlandók visszajuttatni az eltulajdonított tárgyat: kórházban lévő gyerekeknek kérnek ingyen kekszet.