Száj(t)tátó

 • Előkerült Hitler vécéülőkéje

  Egy amerikai katona fia állítja: nála van Hitler vécéülőkéje. Édesapja még a II. világháború utolsó napjaiban szerezte meg a furcsa tárgyat, állítólag poénból.
 • Eddig ismeretlen Andersen-mese került elő

  Hans Christian Andersen eddig ismeretlen meséjének másolatára bukkant egy dán történész.
 • Fotósorozat: nem rokonok, de ikrek

  Egy fényképész olyan emberekről készített fotósorozatot, akik úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, de vér szerint mégsem rokonok, legtöbb esetben nem is ismerik egymást.
 • Szerelemhullámok az X-Faktor-lányok életében

  Míg Antal Tímea elbizonytalanodott és jelenleg szünetelteti három éve tartó kapcsolatát, addig Csobot Adél új párra talált, bár nemigen mutatkoznak együtt a nyilvánosság előtt, ellentétben Timiékkel, akik vállalják, hogy még mindig fontosak egymás számára.
 • X-Faktor: a két erdélyi lány a legjobb három között

  Antal Timi simán, Csobot Adél csak párbaj után tudta meg, hogy a nézői szavazatok alapján bekerült az X-faktor jövő szombati hármas döntőjébe. A két erdélyi lánynak Oláh Gergővel kell megküzdenie, ugyanis a tehetségkutató verseny negyedik helyén Szabó Dávid végzett.
 • Öngyilkos lett Katalin hercegnő beugratott ápolója

  Holtan találták a VII. Eduárd Kórház közelében Jacintha Saldanhát, azt a nővért, aki nemrég bedőlt egy ausztrál rádiós műsorvezetőpáros beugratásának. Saldanha a kórház telefonközpontjában dolgozott, minden jel szerint öngyilkosságot követett el. A két rádiós az aznap oda szállított Katalin hercegnő állapotáról érdeklődött, magukat a királynőnek és Károly hercegnek kiadva. Saldanha felült a tréfának és kapcsolta az osztályos nővért, aki aztán megosztotta a terhes Katalin egészségi állapotával kapcsolatos érzékeny, személyes adatokat.
 • A Duma Duó egy templomnyi embert megnevettetett

  Különleges Stand Up Comedy várta a nevetni vágyókat hétfőn este Kolozsváron: a Duma Duó lelkészeket hívott meg fellépőkként, akik rengeteg humoros történetet hoztak magukkal nem csak az egyházi életből. A teremben mindenesetre többen voltak, mint általában istentiszteleteken.
 • Meghekkelték a székelyek a trikolóros keblű román modellt

  Válaszul Raluca Podea december elsején Sepsiszentgyörgy bejáratánál készített képsorozatára, Toró Attila helyi fotós „újracsomagolta a kéretlen csomagot”: a székely zászló színeire cserélte a román piros-sárga-kéket.
 • Sepsiszentgyörgy: trikolóros keblekkel a magyar szélsőségesek ellen

  Hol máshol fejezhette volna ki leghatásosabban hazaszeretetét december elsején Raluca Podea románságára büszke modell, mint Sepsiszentgyörgy bejáratánál, trikolórral és nemzetiszínű keblekkel pózolva, mérhetelenül feháborodva a magyarok szélsőségességén.
 • Gyereket vár Katalin hercegnő

  Gyermeket vár Katalin hercegnő, a brit trónörökös Vilmos herceg felesége - a hírt hétfőn jelentette be hivatalosan a brit királyi ház.
 • X-Faktor: a legjobb négy között a két erdélyi lány

  Bevált a papírforma az X-Faktor szombati esti, nyolcadik élő show-jában: a két erdélyi lány, Antal Tímea és Csobot Adél továbbjutott az őstehetség Oláh Gergő és az egyre magabiztosabban éneklő Szabó Dávid mellett. Az „öreg rockernek”, Stone-nak kellett búcsúznia a versenytől.
 • Pórul jártak a máramarosi cigarettacsempészek

  Ritka pechje volt négy csempésznek Máramaros megyében: a frissen beszerzett, 1500 csomag zárjegy nélküli cigarettadoboz tartalma értéktelen hamisítványnak bizonyult, az ukrán partnerek átverésére használt hamis pénzért magyarázkodniuk kellett, és végül még a rendőrség is elfogta őket - adta hírül szombaton az Evenimentul Zilei című lap internetes kiadása.
 • Gyilkosságmentes nap New Yorkban

  Különös nap volt hétfő New Yorkban. A város, melyet egykor a világ legveszélyesebb helyének tartottak számon elkönyvelhette az első napot, amikor is egyetlen fegyveres vagy késes támadást sem jelentettek a rendőrségen.
 • Golflabdák után kutatnak ír búvárok

  Golflabdák után kutatnak búvárok Írországban egy tó fenekén. A labdák a világ legritkább golfgömbjei, a legendás játékosé, Old Tom Morrisé voltak.
 • A virtuóz Jimi Hendrix 70 éves lenne

  A sokak szerint valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros, aki James Marshall Hendrix néven született Seattleben, november 27-én töltené a 70. életévét.A balkezes zseni négyéves pályafutása nem csak virtuóz játékával, de egyenesen a hangszer átértelmezésével hívta fel magára a figyelmet.
 • A Ceauşescu-rendszer lefizette JR-t a Dallasból

  Larry Hagmant romániai útja során keresték meg a Ceauşescu-rendszer képviselői, akik a Dallas népszerűségét meglovagolva fel akarták használni a színész képmását. A JR-t alakító színész a The Sunday Times szerint ebbe egy nagyobb összeg fejében bele is ment.
 • A zsűri nem küldte volna haza Ráduly Botit az X-Faktorból

  A romániai X-Faktor harmadik élő show-ját a sepsiszentgyörgyi Ráduly Botond tökéletes előadása indította, de annak ellenére, hogy a zsűrit és a közönséget is lenyűgözte, nem juthatott tovább – a nézői szavazatok kevésnek bizonyultak.
 • Baltás tömegverekedés Gyergyószentmiklóson

  Tizenöt személyt őrizetbe vett a rendőrség Gyergyószentmiklóson, miután a helyi roma közösség két csoportja botokkal és baltákkal esett egymásnak szombat délután. A tömegverekedésben mintegy százan vettek részt, tizenegy lakóházat feldúltak.
 • X-Faktor: Zámbó nélkül folytatják az erdélyi lányok

  „Van igazság a földön" – sóhajthattak fel megkönnyebbülten az X-Faktor szombat esti hetedik élő show-ja után a tehetségkutató műsornak azok a nézői, akik a tiszta énekhangokért, a meggyőző előadásmódért követik hétről hétre a versenyzők produkcióit: kiesett Zámbó Krisztián.
 • Meghalt Larry Hagman, a Dallas főszereplője

  Nyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman, aki a Dallas című amerikai filmsorozatban a fondorlatos és gátlástalan J. R. Ewingot alakítva vált ismertté világszerte.