Lapértesülés: vizsgálódik a rendőrség a Raed Arafatot halállal fenyegető férfi ügyében


-A A+Halálos fenyegetést kapott a közösségi médiában Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár. A Digi24 értesülése szerint a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. 

A katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetőjét egy összeesküvés-elméleteket terjesztő, a koronavírus létezését tagadó férfi fenyegette meg egy Facebookon közzétett bejegyzésben, a hétfő este megjelent bejegyzést több mint 1500-an osztották meg, írja a digi24.ro. A szöveg azóta már nem elérhető, törölhették vagy a láthatósági beállításokat változtathatták meg. 

A férfi egyebek mellett azt írta: „Arafatot Palesztinában halálra ítélték”, „bűncselekményeket követett el a román állampolgárok ellen”, majd továbbá magáról állítja, „katonai eskü révén joga van az ország és a román nép nevében gyilkolnia”. 

A Digi24 adásában Raed Arafat korábban elmondta: hozzászokott a gyűlölködő üzenetekhez, rengeteget kap belőlük, és nem érintik meg. Tapasztalata szerint minden olyan kollégája így jár, aki nyilatkozni merészel az új koronavírusról.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X