Távolságtartó cipőt készített egy kolozsvári cipész


-A A+Azoknak, akik nem tartják be a társadalmi távolságtartás szabályait, Grigore Lup Kolozsváron dolgozó cipészmester speciális cipőt tervezett. Az egyedi lábbeli orra olyan hosszú, hogy megakadályozza, hogy viselője bárkihez fél méternél közelebb lépjen, írja a Dejeanul.ro.

A kolozsvári kisvállalkozás megérezte a járvány negatív hatását, a pecsétszegi születésű mester éppen ezért fontosnak tartja a járványügyi előírások betartását, annak érdekében, hogy minél hamarabb elmúljon ez az időszak. Hogy ezt elősegítse, megtervezte a távolságtartó cipőt, amelynek 70-es a legkisebb mérete.

A szokatlan méret ellenére a cipő könnyű, nem nehéz járni benne, bár az biztos, hogy viselője feltűnő jelenség lesz az utcán. Grigore Lup arra is gondolt, hogy esetleg ősszel visszatér a koronavírus-járvány, ezért elkészített egy téli változatot is.

A mester a Dejeanul.ro lapnak elmondta, sok munka van a túlméretezett cipővel, két kaptafából kellett megfelelő méretűt gyártani hozzá, szinte egy négyzetméter bőrt vesz fel, ezért az ára sem kevés: egy pár 500 lejbe kerül.

A cipőt egyelőre csak színészek rendelték meg az ország különböző színházaiból, de a cipészmester reméli, hogy akad majd olyan bátor vásárló, aki a hétköznapokban is viselné.

 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X