Több mint harminc migránst tartóztattak fel az Arad megyei határrendészek


-A A+A nagylaki autópálya-határátkelőnél, egy kamion rakterében megbújva 16, a Tornya–Battonya határátkelő közelében pedig 18 illegális bevándorlót tartóztattak fel az aradi határrendészek szerdán.

A hatóság tájékoztatása szerint este fél hétkor a Nagylak–Csanádpalota sztrádaátkelőnél jelentkezett kilépésre egy 52 éves török férfi által vezetett kamion, amely a fuvarlevél szerint autóalkatrészeket szállított. A teherautó átvizsgálásakor 16 migránst találtak a raktérben: a magukat szíriai, iraki, török és egyiptomi állampolgárnak valló személyek között nők és gyerekek is voltak, a legkisebb egyéves, a legidősebb kiskorú 12 éves. Azt állították, hogy a schengeni övezetbe akartak átjutni, hogy Nyugat-Európába folytathassák az útjukat.

Este tíz órakor a tornyai határátkelő közelében, a zöldhatártól száz méterre fedeztek fel a határrendészek egy csoportot, amelynek tagjai gyalog akartak átjutni a határon Magyarországa. A 18 fős társaságban is voltak nők és három gyerek is, a legkisebb tízhónapos. Szíriai, iráni és iraki állampolgárok voltak, s ők is Nyugatra tartottak. Egy 29 éves nő rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, de a helyszínen ellátták, s nem kellett kórházba szállítani.

A menekültek ellen tiltott határátlépés kísérletének vádjával, a kamionsofőr ellen embercsempészet gyanújával indítanak eljárást.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X