Vékony jégre tévedt: a rétyi tóba süllyedt egy terepjáró


-A A+A rétyi tó vékony jegére kalandozott terepjárójával egy háromszéki férfi, aki bánhatja vakmerőségét: a jég beszakadt az autó alatt, amely részben elmerült a tó vízében. 

Mivel a vasárnapi esetnek nem voltak személyi sérülései, a tettesek nem értesítették a rendőrséget, azonban a nyomozó hatóság hivatalból eljárást indított a 49 éves sofőr ellen, akit 1 000 lejre meg is büntettek. 

Értesülések szerint a 49 éves háromszéki férfi vasárnap extrém kalandot keresve terepjárójával ráhajtott a rétyi tó jegére és szánkót vontatott maga után. Vékony jégre tévedt, hiszen az nem bírta el a terepjáró súlyát, beszakadt, és az autó részben elmerült. 

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Radu Stroe elmondta, az autót már vasárnap megpróbálták kiemelni a tóból, de nem jártak sikerrel. Hétfőn ismét próbálkoztak, de a cikkünk közlésének időpontjáig az autó még a tó vízében ázik. 

Radu Stroe szerint a tettes ugyan nem értesítette a rendőrséget, mivel nem történt személyi sérülés, ám a nyomozó hatóság hivatalból eljárást indított, és a sofőrt 1 000 lejre büntették csend- és rendháborítás miatt az 1991/61-es törvény alapján. 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X