Egy embert megölt, ötöt megsebesített: még szabadlábon az ámokfutó gyilkos


-A A+

Egy embert megölt, ötöt súlyosan bántalmazott szerdán Temes megye különböző helyszínein egy fiatalember. A rendőrség nagy erőkkel keresi, jelenleg még szabadlábon van.

A helyi portálok beszámolói szerint a 33 éves Ionel Boldea Facsádon kezdte szerda reggel az ámokfutását. A városka parkjában minden magyarázat nélkül nekirontott egy kocogó házaspárnak. Az 57 éves férfit ököllel és egy bottal halálra ütlegelte, az 59 éves nőt pedig annyira megverte, hogy kómába esett.

Az ámokfutást rekonstruáló rendőrség tájékoztatása szerint Facsádról a gyilkos elindult biciklivel a szomszédos Temeresre. Az úton találkozott egy traktoron ülő házaspárral, akik a mezőre igyekeztek. Őket is súlyosan bántalmazta, később pedig egy fogyatékkal élő asszony került az útjába, akit szintén minden magyarázat nélkül megvert.

Temeresre érve a gyilkos behatolt az egyik gazdaság udvarára, ahonnan eltulajdonított egy autót. Amikor kihajtott az utcára, elgázolt egy arra járó férfit. Ekkor már a nyomában voltak a rendőrök, aki három lövést is leadtak az autóra, ám Ionel Boldeának sikerült elmenekülnie. A férfi jelenleg is szabadlábon van és közveszélyes. Összesen 200 rendőr keresi, köztük a különleges bevetési egység rendőrei is.

A hatóságok nem zárják ki, hogy a gyilkos kábítószer hatása alatt van. Ionel Boldea visszaeső bűnöző, korábban indult ellene eljárás erőszakos cselekedetekért.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X