Megkapta méltó büntetését a családját legyilkoló brassói férfi


-A A+

Életfogytilglani börtönbüntetésre ítélte a brassói bíróság azt a 44 éves brassói férfit, aki tavaly hidegvérrel legyilkolta feleségét és két gyerekét.

Florin Buliga tavaly tavasszal, március 26-ról 27-re virradóra követte el borzalmas tettét.

 

Az utolsó tárgyaláson a megölt feleség családja által alkalmazott ügyvéd elmondta, Buliga a per teljes időtartalma alatt egyszer sem mutatta, hogy megbánta volna tettét. A brassói törvényszék ítélete nem jogerős, a vádlott a brassói ítélőtáblánál fellebbezhet ellene. 

Mint annak idején írtuk, a 43 éves férfi  álmában ölte meg 42 éves feleségét, 18 éves lányát és a 13 éves fiát. A helyi portálok információi szerint a férfi előzőleg felkereste az ósinkai kolostort. A hármas gyilkosságot közvetlenül a hazatérése után követte el. A rendőrségen állítólag azt vallotta, hogy egy „vallásos élmény” hatására követte el szörnyű tettét. 

Gabriela Dinu, a Brassó megyei rendőrség szóvivője szerint a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, mielőtt meggyilkolta feleségét és két gyermekét. „Úgy tűnik, ez az eset kronológiája. Előbb öngyilkosságot kísérelt meg, utána ölte meg feleségét és két gyermekét”" - tájékoztatott a szóvivő.

Kihallgatása során Florin Buliga elmondta, azért ölte meg családját, hogy „megmentse a felesége, a lánya és a fia lelkét". A nyomozóknak bevallotta, hogy alkoholfüggő, korábban kezelték is a szenvedélybetegségét. Meggyőződése, hogy a „húsvéti időszakban egyes kiválasztott személyeknek meg kell halniuk”. Állítása szerint keddre virradóra, 3 óra körül szúrta le 42 éves feleséget, 18 éves lányát és a 13 éves fiát. Azt mondta, gyermekeivel haláluk után is telepatikusan kommunikált. A brassói törvényszéki ügyészség szóvivője, Daniel Dancă a Mediafaxnak megerősítette: Florin Buliga pszichikailag labilisnak tűnt, és nem azt hangoztatta, hogy nem bánta meg tettét. „Meggyőződése, hogy jót tett a családtagjaival. Azt állította, hogy haláluk után is kommunikált velük, és azt üzenték neki, hogy jól vannak” – mondta az ügyész.

A család Brassóban, egy Noua negyedbeli tömbházban élt, ott követte el a férfi a hármas gyilkosságot. 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X