Janikovszky nyomdokain a Chicago Bulls egykori játékosa?


-A A+

Az extrém megjelenéséről és botrányairól híres kosarast még nem tudni, mi vitte rá, de mesekönyvet írt.

Az egykor Féreg becenévre hallgató Dennis Rodman nemrég jelentette meg Dennis, a vad bika című kötetét. A történet „jó lecke a világklasszis sportoló valós tapasztalatai alapján" – áll a mesekönyv honlapján, ahonnan 30 dollárért megrendelhető az olvasmány.

dennis borito

A szerző nevét viselő bika megjelenésében is hasonlít Dennisre: nem csak tetoválása van, de testékszerei is. A történetben pedig az író gyerekkori élményei is megelevenednek, megtudhatjuk, hogyan küzdött le különböző akadályokat. A címszereplő bika is gyakran bajra keveredik, rossz útra téved, de végül visszatalál a helyes ösvényre.

Az Egyesült Államok kosárcsapatának Dennis Rodman volt a fekete báránya, komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdött, családi élete sem volt sikeres: háromszor nősült, de mindháromszor el is vált. Szüleivel és gyermekeivel is megromlott kapcsolata.

Dennis Rodman

A gyerekolvasóknak szánt könyv azonban segítséget jelent magának a szerzőnek is: az 51 éves férfi nemrég újra kapcsolatba lépett apjával, és ösztönzést érez saját gyermekeit is felkeresni.

Dennis Rodman nem az egyetlen olyan gyerekkönyv-író, aki felnőttként alkotott valamit, amit addigi pályafutása alapján nem feltételeztünk volna róla, bár talán az ő esete mégis meglepőbb, mint a szintén gyerekkönyv-szerző Gloria Estefan énekesnőé vagy Jamie Lee Curtis színésznőé.

HIRDETÉSKapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X