Elkezdődött Csíkszeredában az U17-es II. Székelyföld OTP Bank Kupa

Másodszor ad otthont a Futball Klub Csíkszereda a Székelyföldi OTP Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Tornának, amelyben hat U17-es csapat fiataljai mérkőznek meg egymással. A szerdán délután kezdődő és szombaton véget érő versenyben nemcsak a legjobban teljesítő csapatot, hanem a legjobb kapust, játékost és a gólkirályt is kitüntetik.

Már kedden megérkezett Csíkszeredába, az FK székhelyére az a hat csapat, amelyek a mérkőzéseket játsszák a héten. A házigazda FK Csíkszereda mellett játszik a tavalyi győztes, a horvátországi Eszék ifjúsági csapata, az NK Osijek; a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia; a Kárpátaljai Akadémiák Csapata (Munkács, Kisvárda, Ungvár); a vajdasági FK TSC Topolya; valamint a felvidéki, dunaszerdahelyi FC DAC 1904.

Az első mérkőzést a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és az FC Eszék játssza szerdán 17 órától a városi stadionban, míg az FK Csíkszereda és a TSC Topolya 19 órától mérkőzik meg egymással a Márton Áron műfüves pályán. A labdarúgó torna minden mérkőzésére ingyenes a belépés a nézőknek.

Demeter Attila, az OTP Bank Románia versenyigazgatója kifejtette, hogy a másodszor megszervezett torna illeszkedik az OTP azon elképzeléseibe, hogy minőségi nemzetközi tornákat szervezzenek a különböző korosztályoknak.

Krecska János, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója kifejtette, hogy a torna megszervezésének az is célkitűzése, hogy a versenyszezon kezdete előtt rangos versenyen vegyenek részt a csapatok, amelynek révén az őket felkészítő szakemberek is képet kapnak arról, hogy milyen szinten állnak a játékosaik. Varga Károly, a Kárpát-medencei Akadémiai Rendszer szakmai igazgatója hozzátette, hogy a torna tulajdonképpen a rendszer legrangosabb eseménye.

Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke elmondta, hogy a hely U17-es csapatuk a klub egyik kedvence, akik egyébként megnyerték az idei román bajnokságot is. Hozzátette, a csapat négy játékosa nem rég tért haza a román válogatott edzőtáborából, ami miatt fáradtabbak lehetnek a kelleténél.

A csapatokat két hármas csoportba sorsolták, amelyekben körmérkőzések döntenek a helyezésekről. A csoporthelyezések után kerül sor a helyosztókra. A mérkőzések játékideje 2-szer 40 perc és a csoportmérkőzések során három-három 11-es rúgás következik, amelyek szükség esetén a csoporthelyezésekről döntenek, hosszabbítás ugyanis nem lesz.

A program a következőképpen alakul:

Szerda

  • 17.00 óra, PFLA-Eszék / Stadion
  • 19.00 óra, FK Csíkszereda-Topolya SC / Márton Áron (műfű)

Csütörtök

  • 17.00 óra, FK Csíkszereda-DAC / Stadion
  • 19.00 óra, PFLA-Kárpátaljai Akadémiák Csapata / Márton Áron (műfű)

Péntek

  • 17.00 óra, Eszék-Munkács / Stadion
  • 19.00 óra, Topolya SC-DAC / Márton Áron (műfű)

Szombat - Helyosztó mérkőzések:

  • 14.00 óra, 5.-6. helyért / Márton Áron (műfű)
  • 16.00 óra, 3.-4. helyért / Márton Áron vagy stadion (időjárástól függően)
  • 18.00 óra, döntő / Stadion
  • 20.00 óra, díjátadó

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?