Remek győzelmet szerzett a Sepsi OSK a második fordulóban

Megszerezte az idény első győzelmét a Sepsi OSK. A sepsiszentgyörgyi piros-fehér csapat vasárnap este, hazai pályán 1-0-ra győzte le az előző szezon kupagyőztesét, az Universitatea Craiova csapatát  a bajnokság második fordulójában.

Az összecsapás első félidejében több jó helyzete is volt a Sepsi OSK-nak, de azokat nem sikerültértékesíteni. A határozott játékot mutató piros-fehér csapat már a mérkőzés 3. percében megszerezhette volna a vezetést, de Prosser Dániel közelről a kapu fölé lőtte a játékszert. Később Ibrahima Tandia lőtte kapura a labdát, amit az ellenfél kapusa védeni tudott. Ugyancsak az első félidőben Fülöp Istvánnak adódott meg a lehetőség, hogy kapura küldje a labdát, de az megakadt a védőkben.

A második félidőben Eugen Neage edző csereként pályára küldte Yasin Hamedet, aki jobb oldalról a kapu elé ívelte a labdát, amit Ibrahima Tandia a hálóba fejelt, ezzel be is állította az 1-0-ás végeredményt. A második játékrészben is volt még néhány helyzete a sepsiszentgyörgyi csapatnak, amit nem tudott értékesíteni. Összességében a bajnokság második fordulójában sokkal összeszedettebb és eredményesebb játékot mutatott a Sepsi OSK, mint az első fordulóban, amikor kikapott az újonc Szebeni Hermannstadt csapatától.

Ezt értékelte is Eugen Neagoe edző, aki a mérkőzést követően rámutatott, hogy a szebeni csapat ellen nem úgy kezdték a bajnokságot, ahogyan azt tervezték, viszont Craiova ellen már kiváló játékot mutattak, nem engedték az ellenfélnek, hogy kibontakozhasson a támadójátékuk. A tréner a sepsiszentgyörgyi szurkolóknak is megköszönte, hogy folyamatosan támogatták kedvenceiket. 

A Sepsi OSK idei szezonbeli első győzelmével a rangsor hatodik helyét foglalta el. A piros-fehér csapat következő mérkőzését, szombaton 18 órától idegenben, az Astra Giurgiu otthonában játssza.

Liga 1,  a 2. forduló eredményei
FC Botoşani-FC Hermannstadt 2-0
Dunărea Călăraşi-Kolozsvári CFR 0-0
Poli Iaşi-Astra 1-1
Sepsi OSK-CSU Craiova 1-0
FCSB-Dinamo 3-3
FC Voluntari-Gaz Metan (hétfő, 18:00)
Concordia-Viitorul (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?