HIVATALOS: három meccs után kirúgta Edward Iordănescut a Kolozsvári CFR

Bombaként robbant a román sportsajtóban az a hír(esztelés?), hogy alig három mérkőzés után meneszteni készül a Kolozsvári CFR Edward Iordănescut. Bennfentes források szerint már csak a leléptetési pénz összegéről kell megegyezniük a feleknek. FRISSÍTVE: a klub megerősítette a hírt.

Több gond is van Iordănescuval: nem úgy alakultak az eredmények, ahogy azt a tulajdonosok elvárták (győzelem a Szuperkupában, döntetlen a Liga 1 idénynyitóján és vereség a Bajnokok Ligájában a Malmö FF-el), a játék sem meggyőző, ami viszont a legfontosabbnak tűnik, hogy olyan emberek hozták a klubhoz, akiknek úgyszintén meg vannak számlálva a napjaik. A sportsajtó úgy tudja, hogy Iordănescuval együtt távozik a CFR-től Bogdan Mara, Marian Copilu és Marius Bilasco is.

A kvartett sorsát a Malmö FF elleni vereség pecsételte meg, ez adott alkalmat arra, hogy az utóbbi időben háttérbe szorult Iuliu Mureșan klubelnök és közeli munkatársa, Răzvan Zamfir meggyőzze a csapat - állítólag - német tulajdonosát arról, hogy irányt váltson. Ha hinni lehet a híreknek, akkor már csak Iordănescu leléptetési díjának összegében kell megegyezzenek; a klub nem szeretné kifizeti 3 mérkőzés után a szerződésbe foglalt 600 ezer eurót.

A Iordănescu távozásával párhuzamosan el is kezdődtek a tárgyalások a lehetséges utódjával. A gsp.ro úgy tudja, hogy a CFR egyik volt edzője, a portugál Toni Conceicao és másodedzője máris Kolozsváron tartózkodik és csak arra vár, hogy lezáruljanak a Iordănescuval folyó tárgyalások, ahhoz, hogy képbe léphessen. 

Ugyanez a lap űgy tudja, hogy a csapat csütörtöki edzését már nem Iordănescu vezeti, erre Alin Minteuant, a CFR egyik legendás játékosát, majd másodedzőjét, majd ideiglenes edzőjét kérték fel.

FRISSÍTÉS: a koradélutáni órákban a Kolozsvári CFR honlapján egy szűkszavű, 2 mondatos közleményben nyert megerősítést Edward Iordănescu menesztésének híre.

Ebben arról tájékoztatnak, hogy a klub „adminisztratív strukúrájának átszervezése miatt a Kolozsvári CFR és Edward Iordănescu arra az elhatározásra jutott, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak”. Hozzáteszik még, hogy a felek „kezet ráztak”, „jó viszonyban maradtak”, „nincs semmilyen szemrehányi valójuk”, ugyanis egyetlen céljuk, hogy a CFR teljesítse célkitűzéseit. 


 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?